Najnovije

SAD I UKRAJINA NE PRIZNAJU LUKAŠENKA ZA PREDSEDNIKA: On nije zakonito izabrani lider Belorusije

Aleksandar Lukašenko je u sredu stupio na dužnost predsednika Belorusije na iznenadnoj inauguraciji, ali već su se javile prve zemlje koje ga ne priznaju za legitimno izabranog lidera te zemlje.

Lukašenko (Foto: kremlin.ru)

"Inauguracija Aleksandra Lukašenka ne znači da je priznat za zakonitog predsednika Belorusije", napisao je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba na Tviteru.

„Ukrajina se nikada ni na koji način nije mešala u unutrašnje stvari Belorusije i uvek će podržavati beloruski narod. S obzirom na tok predizborne kampanje u Belorusiji i događaje koji su usledili nakon toga, današnja 'inauguracija' Lukašenka ne znači da je priznat za legitimnog lidera Belorusije“, napisao je Kuleba.

Slično misle i SAD.

„Izbori koji su održani 9. avgusta nisu bili ni slobodni ni pošteni. Objavljeni rezultati su izmišljeni i nisu odražavali legitimitet. Sjedinjene Američke Države ne mogu smatrati Aleksandra Lukašenka zakonito izabranim liderom zemlje“, rekao je predstavnik Stejt departmenta.

Podsetimo, u Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori, nakon kojih su počeli masovni protesti opozicije. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova.

Oglasio se dr Kon o vanrednom stanju i mogućem pooštravanju mera. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA