Najnovije

MOŽE LI DŽAVELIN DA RASTURI RUSKI TENK T-72 NA DELOVE? Jednostavna analiza (VIDEO)

Pre izvesnog vremena, na internetu se pojavio video koji demonstrira mogućnosti američkog ručnog protivtenkovskog kompleksa FGM-148 DŽavelin. Na video snimku, raketa zapravo „koristi“ tenk T-72 potencijalnog neprijatelja, ​​pretvarajući ga u skup vijaka i platni.

DŽavelin (Voto: Jutjub)

Efekat je impresivan. Međutim, odmah nakon gledanja videa, mnogi su se zapitali: da li je to istina?

Ovo je, u stvari, najsporniji video snimak o FGM-148 DŽavelin:

Ne morate ni da se znojite da biste se uverili u falsifikat PR stručnjaka kompanije Lokhid Martin. Dovoljno je otići do popularnog Jutjub servisa za video snimke i započeti sortiranje video snimaka sa pucanjem iz raznih tamošnjih protivtenkovskih raketnih sistema, ne u okviru izveštaja, promocija ili nečijih amaterskih rukotvorina, već direktno sa žarišta, na primer, iz Sirije.

Na internetu ima dosta snimljenih video materijala kako ručnih i raketnih prenosivih kompleksa, tako i teških stacionarnih kompleksa.

Posebno, možemo se setiti emisije kanala Diskaveri, posvećene DŽavelinu. Tamo su demonstrirane mogućnosti američkog raketnog sistema bez ikakvih specijalnih efekata i usporeno. Nije moguće razbijanje oklopnih vozila na delove.

Istovremeno, teški raketni sistemi, na primer, američki BGM-71 TOW, zaista su sposobni da nanesu izuzetno fatalnu štetu oklopnim vozilima, uključujući i kidanje kupole. Međutim, još uvek nema govora o razbijanju samog rezervoara.

Tenk je moguće potpuno uništiti, cepajući ga na fragmente, samo pod jednim uslovom - ako sam tenk napunite priličnom količinom eksploziva. Što je, sudeći po prirodi i razmerama eksplozije, i učinjeno. Međutim, kasnije su i sami predstavnici kompanije Lokhid Martin priznali da čak nije ni bio pravi tenk koji je posebno korišćen za stvaranje ovog materijala, već njegov izgled.

Tako zapravo gađa DŽavelin (materijal Diskaveri kanala):

A ovako gađa BGM-71 TOW:

Šta su osnovne mete ruske tajne službe, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda/Ridus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA