Najnovije

MILOV SVEDOK UBICA I LOPOV: Raskrinkan saradnik crnogorskog tužilaštva!

Svedok saradnik u procesu za navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori 2016. godine, Saša Sinđelić, na čijem iskazu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gradio kompletnu optužbu oko "državnog udara", nije bio kredibilan kako je to na suđenju bilo predstavljeno.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

U to vreme bio je u bekstvu zbog izdržavanja kazne za ubistvo i krađu, koje je počinio u Hrvatskoj 2002?!

Županijski sud u Vukovaru ga je, naime 2011. kaznio zatvorom od 21 godine, da bi presuda nedavno ponovo bila potvrđena. Sinđelić je 2002. ubio poljoprivrednika Mirka Fotesa, a potom mu ukrao traktor na kojem se dokopao Srbije.

Sinđelić je mesecima vešto prikrivao presudu Županijskog suda u Vukovaru i u podgoričkom Višem sudu iznosio laži protiv Andrije Mandića, Milana Kneževića i drugih okrivljenih u procesu "državni udar", a što je dovelo do prvostepene presude kojom su oni osuđeni na po pet godina zatvora, a neki čak i više. Sporno u svemu ovome je da li je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić znao koga proglašava svedokom saradnikom, dajući mu epitet kredibilnog svedoka, uprkos obelodanjivanju činjenice da je Sinđelić osuđen na 21 godinu zatvora i da je za njim zvanični Zagreb raspisao poternicu. Nažalost, niko se tim povodom nije izjašnjavao, pa ni predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, jer da jeste, njemu bi se po slovu zakona morao oduzeti status svedoka saradnika.

U Demokratskom frontu su ukazivali da je u trenutku ubistva Sinđelić služio vojni rok u kasarni u Raškoj, koja je u to vreme pripadala Drugoj armiji Vojske Jugoslavije, čija je komanda bila u Podgorici i da mu je u vojnom sudu u Podgorici suđeno za dezerterstvo. Vrh tog političkog saveza tražio je da se proveri ko je tada bio sudija tog suda, aludirajući na sadašnjeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kome je Sinđelić "pao na pamet" kao potencijali saigrač u "procesu veka".

Osuđeni ubica najpre je bio osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije koja je 16. oktobra 2016, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, trebalo da izazove državni udar i navodno likvidira tadašnjeg predsednika Vlade Mila Đukanovića, da bi potom postao svedok saradnik Specijalnog tužilaštva. NJegovo lažno svedočenje bilo je okosnica za presudu Višeg suda u Podgorici.

Nakon što je završen prvostepeni postupak, Sinđelić je otišao u Srbiju gde je ostao nekoliko meseci, da bi se potom vratio u Crnu Goru zbog, kako je tvrdio, "straha za svoju bezbednost". Zatražio je ovde azil, ali je njegov zahtev odbijen. Apelacioni sud je odbio kao "neosnovane žalbe" i potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojom je odlučeno da se Sinđelić izruči Hrvatskoj zbog izdržavanja 21-godišnje kazne na koju je osuđen zbog ubistva u toj državi.

Posle zločina na traktor

U presudi se navodi da je Županijski sud u Vukovaru potvrdio raniju kaznu Saši Sinđeliću od 28. aprila 2011. godine zbog teškog krivičnog dela - ubistva i krađe 6. oktobra 2002. od 21 godine zatvora.

U sudskom dokumentu se, pored ostalog navodi da je Sinđelić došao svojim automobilom "mercedes" u zemljišni predeo Cerije, koji se nalazi u Drenovci, gde je u to vreme svoju zemlju orao Mirko Fotes:

- U nameri da ga usmrti i oduzme mu traktor, Sinđelić mu je prišao s leđa i iz automatske puške ispalio u njega četiri metka. Sinđelić je traktorom pobegao u Srbiju…

Azerbejdžan napada turskim dronovima! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA