Najnovije

DA LI JE OVO KRAJ KRVOPROLIĆA? Međunarodni pritisak naterao neprijatelje da otpočnu pregovore

Libijski rivali su ponovo započeli vojne i bezbednosne pregovore, s ciljem postizanja rešenja koje bi moglo pomoći u okončanju višegodišnjeg sukoba u okrugu, saopštile su Ujedinjene nacije.

Libija (Foto: Jutjub)

Misija podrške Ujedinjenih nacija u Libiji navela je da su se vojni i policijski timovi iz istočne i zapadne Libije sastali u egipatskom odmaralištu Hurgada na Crvenom moru, prenosi AP.

Vojni razgovori licem u lice usledili su usred međunarodnog pritiska na obe zaraćene strane da se spreči napad na strateški grad Sirt, nakon što su posle godinu dana ovog leta obustavljeni napadi snaga vojnog zapovednika Kalife Haftara na Tripoli.

Misija Ujedinjenih nacija saopštila je da su obe strane pokazale "pozitivan i proaktivan stav usmeren na deeskalaciju situacije u centralnoj Libiji".

Vojni i bezbednosni razgovori sa sedištem u Egiptu usledili su nakon što su se obe strane, pod jakim međunarodnim pritiskom, ranije ovog meseca dogovorile o preliminarnom sporazumu koji za cilj ima da zemlju usmeri ka izborima u roku od 18 meseci i demilitarizira Sirt, koji je pod Haftarovom kontrolom.

Snimke raketiranja obe zaraćene strane možete videti OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA