Najnovije

KEDMI: Ukrajina je puštanjem američkih B-52 da nišane ruske gradove sebi potpisala smrtnu presudu

Svetski poznati vojno-geopolitički ekspert - bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi - ocenio je da je imitacija nuklearnog udara po teritoriji Rusije, koju su izveli američki bombarderi B-52 iznad Harkova, postala je smrtna kazna Ukrajini!

Kedmi (Foto: Jutjub)

U emisiji „Odbrojavanje“ rekao je da Zapad ne razume da u Rusiji obraćaju pažnju ne na izjave, već na stvarne korake, a da u Kijevu nisu shvatili da su dopuštanjem te operacije  američke strateške avijacije potpisali sebi i Ukrajini kao državi „smrtnu presudu“:

„Zaokret američkih B-52 nad Harkovom - nakon što su izlazili na borbene položaje i izveli uslovno lansiranje strateških termonuklearnih raketa na Rusiju – više je nego dovoljan. To je sve što je potrebno! Ništa drugo nije potrebno. Pitanje ulaska Ukrajine u NATO već je zaboravljeno. A B-52 iznad Harkovom zapečatili su sudbinu Ukrajine!“

Kedmi je u ovom kontekstu podsetio da je jedan od razloga ponovnog ujedinjenja Rusije sa Krimom bila zabrinutost Moskve za bezbednosti zemlje jer je postalo jasno da se u Sevastopolju mogu pojaviti američki brodovi sa raketama sposobnim za udare po teritoriji Ruske Federacije.

SAD sada, po njegovom mišljenju, čine potpuno istu grešku uvežbavanjem nuklearnog udara po Rusiji sa teritorije Ukrajine.

„Kada su Amerikanci izveli te manevre, kada je britanski vazdušno-desantni bataljon radi toga sleteo u Ukrajinu, potpisali su smrtnu presudu Ukraini stvorenoj na kijevskom majdanu“, rekao je Kedmi.

Naglasio je da Rusija neće tolerisati takvu pretnju u blizini svoje teritorije:

„Nikada neće biti američkih brodova koji će ploviti pod ukrajinskom zastavom. Neće jer neće biti ukrajinske zastave! Ta zsttava će se naći na svom mestu – u odgovarajućem kontejneru na smetlištu istorije!“

Tri američka strateška bombardera B-52 ušla su 4. septembra 2020. ušla u vazdušni prostor Ukrajine i krenula prema obali Crnog mora. Odatle su izvela imitaciju borbenih naleta sa lansiranjem krstarećih projektila na važne ciljeve u Rusiji: na Sevastopolj, Rostov na Donu, Krasnodar i Soči.

Strateške bombardere su tada pratili ukrajinski lovci.

Donete su najnovije korona mere, a šta se menja od danas pročitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA