Najnovije

ŠIPTARI U PANICI: Srbija će nas progutati

Očaj i neverica! Albanci su shvatili da nema načina da se odbrane od ekonomske dominacije Srbije, pogotovo posle dogovora da Kosovo uđe u „mini-Šengen“.

Kurti (Foto: Jutjub)

Aljbin Kurti, bivši premijer privremenih prištinskih institucija i lider pokreta Samoopredeljenje, nazvao je sporazum između Beograda i Prištine postignut u Beloj kući „sporazumom koji stvara „četvrtu Jugoslaviju“, prenosi „Gazeta ekspres“.

Kurti smatra da se ta nova Jugoslavija stvara kroz područje „mini-Šengena“, koje će Beogradu omogućiti ekonomsku hegemoniju nad Albancima na KiM i u Albaniji, navodi „Kosovo onlajn“.

- Kosovski Albanci i Albanci u toj „četvrtoj Jugoslaviji“ biće samo potrošači srpske robe i nadati se da će putarine dobiti od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni - kazao je on u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredeljenja.

Prema njegovim rečima, premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Priština učinila Beogradu u periodu posle sukoba.

- Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svetom - rekao je Kurti i dodao da „decenijama srpski predsednik nije išao u Belu kuću“. On je dodao da Hoti loše radi posao i da unižava međunarodni položaj Prištine.

Narodni poslanik Vladimir Marinković kazao je da je Kurti političar zarobljen u prošlosti i starim sukobima.

- On apsolutno ne shvata da su „mini-Šengen“ i vašingtonski sporazum podjednako dobri za sve narode koji budu učestvovali u procesu ekonomskog zavoja i pune implementacije politike slobodnog protoka ljudi, roba i kapitala. NJega su Amerikanci prepoznali kao faktor sukoba, za razliku od predsednika Vučića, koji je uspeo da potpuno preokrene situaciju i za kratko vreme osnaži bilateralne odnose između Srbije i SAD na taj način da Srbija postaje glavni partner Amerike u ovom delu Evrope i gde Amerika pomoću DFC, Eksport-import banke i USAID-a planira da investira ogromna sredstva i ojača našu ekonomiju, a samim tim i geopolitički položaj naše zemlje - kazao je on i dodao da je vreme Kurtija i sličnih političara prošlo.

- Mi se nadamo da će Albanci shvatiti i prihvatiti činjenicu da su saradnja i stabilnost preduslovi za bolji život svih građana, a ne večito traženje tački razdora i neslaganja - poručuje Marinković.

Ukrajina je puštanjem američkih B-52 da nišane ruske gradove sebi potpisala smrtnu presudu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA