Najnovije

VULIN BRANI VUČIĆA OD KRIVOKAPIĆA: Sličnost sa Đukanovićem je razlog

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da mu je drago što je kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić najavio da će se izviniti srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i naglasio da Vučić i crnogorski predsednik Milo Đukanović nemaju nikakve zajedničke poslove.

Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

"U pitanju je potpuna glupost. Đukanović i Vučić nemaju baš ništa zajedničko, posebno nemaju nikakve zajedničke poslove. Drago mi je da Krivokapić shvatio svoju grešku i da je više neće ponoviti", rekao je Vulin sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink.

On je dodao da "nekada ljudi kada uđu u politiku, pogotovu kada dođu ili treba da dođu na veoma značajnu funkciju, a pre toga nisu imali političko ili životno iskustvo koje bi moglo da ih pripremi za tako nešto, vrlo lako reaguju na tapšanja silnih ambasadora po leđima, koji im govore: "Vi ste baš ti, svi su Vas čekali, Vi ste doneli svetlost".

"Odjednom Vam postane strašno važno šta stranci misle o vama i onda Vam vrlo lako i vrlo često poture neku pogrešnu informaciju i nešto što bi trebalo da kažete ili pomislite, a nije baš tako", ocenio je Vulin.

On je rekao da šta god da se desi u regionu, kriv je Vučić.

"Da li je kiša, da li suša, da li izbori u Crnoj Gori, kriv je Vučić. On to dobro i stoički nosi i ne dozvoljava da se takvi napadi na njega odraze na odnose između naših zemalja. To govori o njemu kao državniku i kao čoveku", ocenio je Vulin i istakao da Vučića napadaju svaki dan iz Hrvatske i BiH.

Vulin je naglasio da se Srbija ne meša u unutaršnje poslove Crne Gore i da samo traži od te zemlje da vodi računa o Srbima u Crnoj Gori i da ne bude neprijatelj Srbije.

Upitan da li uopšte Kirvokapić, kada bude izabran za premijera, može da zove predsednika druge države u posetu, Vulin kaže da može da zove predsednika Vlade, ali ne države.

Vulin je rekao i da ne bi poredio opoziciju u Crnoj Gori sa opozicijom u Srbiji.

"Za razliku od njih (srpske opozicije), nisu palili Skupštinu, izdržali su da ne krene nasilje, a naša opozicija ima samo jedan program", a to je protiv Vučića, naveo je Vulin.

Čega se plaši crnogorska vojska, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA