Najnovije

NAJPRE SA AMFILOHIJEM, PA SA DF: Drugi krug pregovora za novu Vladu CG

Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić počeće danas drugi krug pregovora o formiranju Vlade Crne Gore sa liderima Demokratskog fronta, a kako saznaje "Pobjeda" on je u ponedeljak uveče, uoči tog sastanka, razgovarao sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Krivokapić i Amfilohije (Foto: Jutjub)

Sastankom sa liderima Fronta Krivokapić započinje seriju razgovora sa predsednicima svih stranaka koje čine trojnu koaliciju.

Više izvora "Pobjede" iz koalicije „Zajedno za budućnost Crne Gore" kazalo je da će se takvim pristupom, koji je bitno drugačiji u odnosu na dosadašnji, pokušati da se obezbedi veća efikasnost u pregovorima, prenosi RTCG.

"Mandatar sastavlja svoj tim i razgovaraće sa svim predsednicima stranaka unutar trojne koalicije pa zatim i sa NVO sektorom i nezavisnim intelektualcima", kazao je ranije "Pobjedin" izvor.

Potpisima 41 poslanika stekli su se uslovi da šef države Milo Đukanović i zvanično predloži Krivokapića za mandatara.

Prema nezvaničnim saznanjima "Pobjede", preokret u pregovorima koji je doveo da se za 12 sati od ćorsokaka dođe do izbora predsednika parlamenta i potpisa podrške za mandatara dovodi se u vezu sa snažnim pritiscima baze, medijskim spinovima, ali i pritiscima sa strane, uključujući i centralu SPC u Beogradu i zvanični Beograd, ali i kontroverznog biznismena Miodraga Davidovića.

Takav rasplet uticaće da će Demokratskom frontu u novoj vladi verovatno van domašaja biti Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde.

Moguće je da resori pravde i finansija pripadnu nevladinom sektoru o čemu je već bilo najava u medijima. DF će zbog toga u novoj vladi moći da računa na Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo održivog razvoja, kao i na resore kulture i prosvete.

A šta je sa novom vladom u Srbiji, saznajte OVDE.

Izvor: FoNet/Pobjeda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA