Najnovije

OD OVOGA SE VUČIĆU DIŽE KOSA NA GLAVI: Šta se krije iza napada SNS medija na Krivokapića i Abazovića?

Da Vučić želi da ima kontrolu nad crnogorskim službama bezbednosti kako ne bi isplivali svi zajednički poslovi sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji je posle 30 godina izgubio vlast svedoče mnogobrojni naslovi u režimskim tabloidima koje upravo Vučić uređuje. Kako se iz dana u dan plasiraju tekstovi u kojima Vučić podržava Andriju Mandića i Milana Kneževića, a oštro kritikuje, što lično, što preko posrednika Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. piše portal Direktno.

Vučić i Đukanović (Foto: JUtjub/Pravda)

Portal ukazuje da ne prođe skoro nijedan dan da neki od tabloida ne objavi nešto o Abazoviću ili Krivokapiću, jer se činjenica da razmišljaju svojom glavom nikako ne sviđa Vučiću, kao ni druga činjenica da će, ukoliko Abazović bude rukovodio službama bezbednosti, javnost saznati za mnogobrojne "zajedničke poslove" braće Đukanović i braće Vučić.

Poslednji u nizu je tekst koji je objavila Vučićeva Republika, a u kojem Marko Carević, predsednik opštine Budva govori kako "Dritan ne može da vodi službe bezbednosti" i da je "logično da neko drugi u vladajućem savezu ko je dobio veće poverenje građana, dobije te resore". Neko drugi, misli Carević, Mandić ili Knežević. A sve u jednom cilju - da se ne otkriju svi zajednički poslovi Đukanovića i Vučića!

- Realno, ne bi trebalo da Abazović i URA presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbednosti. Logično je da neki drugi u vladajućem savezu, koji su dobili veće poverenje građana, dobiju te resore. Ali poštujem ako je takav dogovor u koaliciji. Svaki mladi čovek ima ambicije i legitimno je da sebe promoviše i nameće kao nekog regionalnog lidera, ali bi prvo trebalo da prođe sito i rešeto i da njegov rad prate dela i činjenice da bi bio uvažen kao lider. Videćemo šta će vreme pokazati u slučaju Abazovića - rekao je Carević, komentarišući stav Abazovića da treba da vodi najznačajnije resore.

Ali to nije bilo sve. Pored Carevića, u komentarisanje se uključio i analitičar Branko Radun, koji je rekao da je "apsurd da Abazović, čija je popularnost veštački napumpana, dobije toliki medijski prostor".

- NJegov URA je u koaliciji "Crno na bijelo" osvojila oko 22.000 glasova. Kako neko s toliko glasova da bude regionalni lider? Pa toliko dobije neki opštinski odbor u Srbiji. Pa ovde neko dobije dva miliona glasova i izgubi izbore. Tako da je jako nategnuta ta paralela koju gura Đilasova opoziciona struja da će ovde neki Dritani da se pojave i sruše SNS. Naročito što je tamošnja nova vladajuća koalicija pobedila zahvaljujući glasovima Srba, a ne poverenjem u Abazovića. On je samo sad jezičak na vagi i koristi ucenjivački kapacitet - rekao je Radun.

Abazović je prethodno izjavio da je logično da URA presudno utiče na selekciju kadrova koji će upravljati bezbednosnim resorima.

- URA je jedini konstituent nove vlade koji je otvoreno zagovarao članstvo Crne Gore u NATO savezu i čija je politika nedvosmisleno bila okrenuta ka članstvu Crne Gore u EU. U tom smislu, logično je da URA i koalicija "Crno na bijelo" presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbednosti i insistiraju na imenovanju najboljih i najkompetentnijih eksperata koji su na fonu zvanične spoljne politike Crne Gore, koju URA i CnB snažno podržavaju. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore, a u tome imamo i snažnu podršku naših međunarodnih partnera - kazao je Abazović. 

Podsetimo, u martu je isplivala informacija da je predsednik opštine Budva Marko Carević nelegalno sagradio svoje poljoprivredno imanje i uzurpirao državnu zemlju u Krimovici kod Budve. Kako je objavio istraživački centar MANS (Mreža za afirmaciju nevladinog sektora) poljoprivredni kompleks na Krimovici, koji je gradila firma Carinvest aktuelnog predsednika Opštine Budva Marka Carevića, napravljen je na pola miliona kvadrata državnog zemljišta, gde je sagrađeno oko 6.000 kvadrata objekata bez građevinske dozvole, te da je sve učinjeno uz pomoć države. Carević je i funkcioner u fudbalskom klubu Grbalj. 

Pre nekoliko dana pozvao je tri sveštenika da osveštaju opštinske prostorije, i rekao da ih je zvao da "izvrše dezinfekciju, deratizaciju i demonizaciju". Zbog ovog postupka ga je prozvao Abazović, a onda je Carević jedva dočekao da mu uzvrati, i to rečima "prirodnije je da sveštenici budu u opštini, da to osveštaju u duhu naše vere, nego da Abazović pregovara pod Ostrogom. To je samo kompleks niže vrednosti".

Portal Direktno je inače blizak Draganu Đilasu.

Šta će biti sa imovinom Mila Đukanovića, saznajte OVDE.

Izvor: Direktno/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA