Najnovije

CIA RUŠI KLINTONOVU: Klintonova objavila "državne tajne"

SAD - Afera sa mejlovima koja sve više smeta Hilari Klinton i njenom rejtingu u predsedničkoj trci, mogla bi se završiti potpunim krahom ove političarke.
Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

Hilari Klinton (Foto: JuTjub)

Naime, CIA je objavila da je, naknadnim pregledanjem mejlova koje je slala Klintonova sa svog privatnog naloga i servera, utvrđeno da su dve poruke sadržale informacije o državnim tajnama. CIA je prvobitno objavila da nije bilo "strogo poverljivih" informacija, a na tom stanovištu stoji i Klintonova koja tvrdi da nije slala nikakve važne informacije sa svog privatnog mejla. Podsećamo, Klintonova se optužuje da je zloupotrebila svoju funkciju, tačnije, tokom napada na američku ambasadu u Bengaziju, Klintonova je pregovore i određenu komunikaciju vodila putem svog privatnog i-mejl naloga i servera, a bila je obavezna da koristi specijalni državni server i nalog. Cela afera sa mejlovima veoma utiče na rejting Klintonove koji iz meseca u mesec drastično pada. Jedan od poverljivih mejlova kojim je Klintonova "odala državne tajne", ticao se pitanja Severne Koreje, navodi NJujork Tajms, ali nisu objavljeni detalji. CIA je saopštila da je ponovo pregledala pet hiljada mejlova od ukupno 33 hiljade koliko je trenutno objavljeno javno, te da je utvrđeno da dva mejla sadrža informacije tajnog karaktera koje su trebale biti označene "strogo poverljivo".
Pročitajte još:BUGARI UDARAJU RUSIJU: Blokirali Putinove avione!POBUNA U VATIKANU: Kardinali dižu bunu protiv pape Franciska!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA