Najnovije

ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE OTKRIO ISTINU O BELORUSIJI: Evo koja zemlja stoji iza haosa

Šef ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin optužio je SAD da koriste beskrupulozne metode rasplamsavanja situacije u Belorusiji ubacujući u tu zemlju radikalne nacionaliste i ekstremiste.

Sergej Nariškin (Foto: Jutjub)

Kako je pojasnio, ti ekstremisti se pripremaju na  teritorijama Poljske, Gruzije i Ukrajine, kao i u zemljama Baltika uz posredovanje Pentagona i CIA.

„Borci za tu novu Belorusiju se pripremaju u Poljskoj, Gruziji, Ukrajini i u zemljama Baltika uz učešće instruktura CIA i Pentagona, kao i uz pomoć raznih nevladinih organizacija koje stoje iza američkog Stejt departmenta“, rekao je on.

Takođe je optužio Vašington i da se meša u religioznu situaciju u Belorusiji pokušavajući da zavade katolike i pravoslavce u toj zemlji.

„Amerikanci pokušavaju da iskoriste suzdržan stav Vatikana i da uključe u proteste što veći broj katoličkih sveštenika“, dodao je on.

Nariškin je rekao i da Amerika poziva katoličko sveštenstvo da otvoreno kritikuje belorusku vlast i da koriste religiozne platforme kako bi implementirali opozicionu propagantu kod vernika.

Kon priznao da podaci o umrlima od korone nisu tačni, istinu saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA