Najnovije

OKLOPNA VOZILA I VODENI TOPOVI NA ULICAMA MINSKA: Milicija dočekuje marš opozicije (VIDEO)

U 14:00 sati 6. septembr po lokalnom vremenua, u Minsku je najavljen početak još jednog „Marta jedinstva“ beloruske opozicije. Slogan današnjeg marša je: „Jedan za sve i svi za jednog“.

Minsk (Foto: RIA Novosti)

Ne samo demonstranti, već i beloruske snage bezbednosti pripremaju se za ulične akcije. Ujutro je u Minsku viđeno nekoliko kolona vozila za suzbijanje demonstracija:  oklopni transporteri, oklopna izviđačka vozila, vodeni topovi. Milicija će dežurati u pojačanom režimu.

Na Trgu nezavisnosti već stoje borbena vozila i autobusi sa vojnicima beloruskog OMON-a.

„Danas je u Minsku još jedna izložba dostignuća milicije“, komentarisao je pripreme beloruskih snaga bezbednosti vojni dopisnik „KP.ru“ Aleksandar Koc.

U pozadini rastućeg stepena konfrontacije, pres-sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije Olga Čemodanova pozvala je građane zemlje da svoju decu ne uključuju u politiku i da im daju šansu za mirno i sigurno detinjstvo.

„Neću to reći kao milicajac. Ako mišljenje milicajca nekome ništa ne znači, slušajte svoju majku... Zabrinuti smo za zdravlje i sigurnost svoje dece, jer znamo da ako propustimo trenutak, zauvek možemo izgubiti smisao života'’, rekla je ona.

O ulasku stotina tenkova u Siriju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA