Najnovije

Stvara se pakt protiv Izraela!

Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah sastao se u Bejrutu u subotu sa šefom političkog biroa Hamasa Ismailom Hanijeom povodom sporazuma o normalizaciji odnosa između UAE i Izraela.

Izraelska vojska (Foto: idf.il)

Televizija "Al-Manar" izvestila je da je "sastanak generalnog sekretara Hezbolaha sa šefom političkog biroa Hamasa Ismailom Hanijeom, kao i  njegovim zamenikom Salehom al-Arourijem i pratećom delegacijom detaljno razmotrio politička i vojna zbivanja u Palestini, Libanu i regionu, i opasnosti sa kojima se suočava palestinsko pitanje, posebno dogovor veka i projekti zvanične arapske normalizacije sa uzurpatorskim entitetom i odgovornost nacije prema tome.

- Akcenat je stavljen na stabilnost i otpornost osovine otpora i suočavanje sa svim pritiscima, pretnjama - rekli su.

Takođe je naglašeno, prema "TV Al-Manar", "snaga odnosa između Hezbolaha i Hamasa, koja se zasniva na osnovama vere, bratstva, džihada i jedinstvene sudbine, i razvoju mehanizama za saradnju i koordinaciju između dve strane".

Hanije je boravio na bliskoistočnoj turneji, prethodno se sastao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari pre posete Libanu prošle nedelje.

Kako ruski "Plamen sunca" prži sve pred sobom pogledajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA