Najnovije

"Vučić pokazao da nije dorastao funkciji predsednika Srbije" (VIDEO)

Profesor Fakulteta političkih nauka i potpredsetnik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Časlav Koprivica izjavio je da su Vašingtonski sporazum i pregovori koji su usledili u Briselu nastavak veleizdajničke politike Aleksandra Vučića prema Kosovu.

Časlav Koprivica (Foto: Helm Kast)

"Taj dokument koji je Vučić jednostrano i neovlašćeno kao predsednik Srbije u ime Srbije potpisao sa gradjaninom Srbije Abdulahom Hotijem je na štetu interesa Srbije", rekao Koprivica gostujući u emisiji "Skeniranje", u produkciji “Helm Kast”.

Koprivica je dodao da čak nije jasno ni s kim je taj sporazum potpisan, jer na njemu stoji samo Vučićev potpis.

"Predsednik Srbije rekao je da je to potpisao sa SAD, što su oni demantovali. Sam sporazum pun je nelogičnosti i tema koje se ne tiču Kosova i Metohije. Tamo se spominje 5 G mreža, obaveza da se  Hezbolah proglasi za terorističku organizaciju, promovisanje borbe protiv diskriminacije homoseksualizma, zahtev prema Srbiji, na, šta je Vučić i pristao da ambasadu Srbije premesti iz Tel Aviva u Jerusalim dok se  Kosovo i Izrael međusobno priznaju kao države. Time je Srbija, pored SAD i Gvatemale postala treća zemlja u svetu koja će imati diplomatsko predstavništvo u Jerusalim. NJegovim potpisom na Vašingtonskom sporazumu Vučić se u ime Srbije zamerio velikom delu arapskog sveta, ali i Rusiji i Kini, ne vodeći računa čak ni o tome da je Srbija u regionu okružena muslimanskim zemljama za koje je on tvrdio da imaju odličnu saradnju ", istakao je Koprivica.

On je ocenio da je ponašanjem u Vašingtonu "Vučić pokazao da nije dorastao funkciji predsednika Srbije. "

"Naročito je sramno kako se ponašao povodom penkala koje je dobio od Trampa. Kao dete koje dobije igračku. NJegova poniznost i skrušenost u Vašingtonu ponizila je i osamotila sve nas koji živimo u Srbiji i sve Srbe u svetu ", kazao je Koprivica.

Rad portala Pravda možete podržati kupovinom knjiga iz naše internet prodavnice, knjige i cene možete pogledati OVDE.

On je rekao da se" Vučiću ništa ne može verovati, jer se pokrzalo da on uglavnom ne govori istinu ".

"Poslednji dokaz je njegov razgovor sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim. Srpski o ruski izveštaji o tom razgovoru se u mnogo toga bitnog razlikuju. U našim medijima po Vučićevim informacijama najavljuju posetu predsednika Rusije Srbiji, što se u ruskim medijima i u saopštenju njihovog ministarstva spoljnih poslova ne spominje, kao što se kod nas ne spominje Rezolucija 1244,a Rusi se na nju pozivaju i insistiraju na njenoj primeni", naveo je Koprivica.

O tome šta je još  rekao o postu portala Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove kojim je komentarisali vašingtonski sastanak, odgovorima srpskih zvaničnika na to, odnosu pobednika crnogorskih izbora prema Srbiji i Kosovu i Metohiji, mogućem rešenju za južnu srpsku pokrajinu pogledajte u emisiji "Skeniranje":

U Srbiji sledi cunami otkaza, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA