Najnovije

TEROR U AUSTRALIJI! Novaku prete hapšenjem ako...

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Australijan open u Melburnu biće drugačiji nego bilo koji prethodni, počev od termina u februaru, do do strogih pravila koja su uveli organizatori kada je u pitanju pridržavanje mera.

Novak Đoković (foto: Jutjub)

Naime, teniseri će morati da prođu kroz obavezni karantin od 14 dana od dolaska u Australiju, gde će biti testirani više puta za to vreme, a biće im dozvoljeno samo ograničeno vreme van hotela i treniranje u malim grupama tek posle osmog dana.

Novak Đoković bi uz Nadala i Tima, trebalo da bude u odvojenom karantinu u Adelejdu, mada srpski teniser to ne želi jer neće da ima bilo kakve privilegije u odnosu na ostale tenisere.

Međutim kako njemu tako i svim ostalim teniserima prete ozbiljne sankcije ukoliko on ili bilo koji deo njegovog tima prekrše rigorozna pravila koja su propisana.

Kazne se kreću od novčane, pa do diskvalifikacije, pa čak i hapšenja i deportacije iz zemlje.

Evo samo nekih od pravila koja su objavili mediji u Australiji:

- Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

- Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

- Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

Ovaj pristup nulte tolerancije biće započet kada se igrači ukrcaju na jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam različitih gradova - Abu Dabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Anđelesa, Majamija i Singapura. Dolazak u Melburn odvijaće se pod policijskom stražom, a autobusi će putovati direktno do određenih hotela

Sve ove stroge mere koštaće Australijan open više od 35 miliona dolara, a takmičenje će doživeti udar i zbog smanjene prodaje karata, pošto će kapacitet biti smanjen na 50 do 75 odsto, stadioni će biti podeljeni u tri zone, kako bi se smanjio kontakt i kako bi se olakšalo praćenje kontakata ukoliko dođe do pozitivnog slučaja na korona virus u publici.

Zbog nečega što rade Đokoviću ogorčen je i nekadašnji tenski as, o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA