Najnovije

Tasovac: Milanović uvredio i EU i Hrvatsku

GORNJI MILANOVAC – Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenio je danas da su pokušaji nipodaštavanja Srbije, banalizovanje izbegličkog problema i vulgarne poruke sa rasističkim prizvukom hrvatskog premijera Zorana Milanovića uvreda za Srbiju, ali i za Evropsku uniju i sve njene članice, pa i za samu Hrvatsku.
Tasovac (Foto: JuTJub)

Tasovac (Foto: JuTJub)

„U situaciji u kojoj je najveći izazov za Evrospku uniju od njenog osnivanja, kao i za Balkan posle tragičnog raspda Jugoslavije, bilo bi ispod svakog ne samo političkog, već i kulturnog modela javnog govora uzvratiti na prizemni rečnik hrvatskog premijera”, rekao je Tasovac u Gornjem Milanovcu. Ministar je dodao da kao odgovorni akter rešenja, Srbija neće upasti u zamku povratka u prošlost i izrazio uverenje da je sloboda kretanja kapitalna vrednost, kao i da se sloboda duha ne može zaustaviti geografskim granicima, niti granicima u glavi.
Pročitajte još:SUKOB UŽIVO: Potpredsednici vlada Srbije i Hrvatske ukrstili su stavove o situaciji na graničnom prelazu BatrovciVučić uputio pismo zvaničnicima EU zbog zatvaranja granicaDAČIĆ: Hrvatska protiv nas vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA