Najnovije

HEZBOLAH POSTAJE OZBILJNA PRETNJA: "NJihove rakete mogu da unište bezbednosne sisteme Izraela!"

Komentator izraelskih vojnih poslova, Alon Ben David, napisao je ove nedelje u listu Mariv da je „Hezbolah do danas uspeo da akumulira precizne rakete srednjeg i dugog dometa“, dodajući da će „odgovoriti vatrom na svaki izraelski napad na Libansku teritorija “.

Hezbolah. (Foto: Jutjub)

Ben David je smatrao da osnovna pretnja Izraelu nije prisutna u Siriji, već u Libanu, pa čak i sada Izrael izbegava ovu stvarnost.

Ben-David je rekao da ponovljeni napad Izraela na Siriju „nije sprečio Hezbolahov poduhvat da proizvede i postavi precizne rakete na libansko tlo“.

Objasnio je, „Procena u Izraelu je da je Hezbolah do danas uspeo da akumulira nekoliko stotina preciznih projektila srednjeg i dugog dometa i da u Libanu sada postoji nekoliko instalacija koje sadrže precizne raketne komponente.“

Izraelski komentator vojnih poslova istakao je u svom članku da je „od 2012. godine uspostavljena jednačina odvraćanja prema kojoj će Hezbolah odgovoriti vatrom na bilo koji izraelski napad na libansku teritoriju“, ističući da je „izraelska vojska razmatrala pretnju preciznim raketama. iz Libana kao stratešku pretnju Izraelu “.

Ben-David je dodao: „Sposobnost preciznih raketa može da paralizuje strateške sisteme Izraela, a Hezbolah može preciznim raketama da pogodi bazu Hakaria u Tel Avivu, gde se nalaze Ministarstvo bezbednosti i Generalštab.“

Tramp nikako ne želi na inauguraciju, objavljeno gde će imati oproštajni događaj! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA