Najnovije

OVO SE KRIJE IZA VUČIĆEVE POSETE HILANDARU: Šta je Grigorije rekao Karadžiću i Mladiću? (VIDEO)

Poseta Aleksandra Vučića Hilandaru na Božić pokušaj je da se pronađe alibi za konačno i trajnje odricanje od Kosova i Metohije. Jer to nam predstoji nakon dolaska Bajdena na vlast u Americi i sporazuma koji je Vučić potpisao sa separatistima u Vašingtonu, izjavio je Mladen Obradović, predsednik Svetosavskog saveza „Obraz“ gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Mladen Obradović (Foto: HelmKast)

On je kazao da Vučić i od posete Hilandaru pravi rijaliti i medijski spektakl.

– To nije odgovornost monaha, to je Vučićeva sramota. Monasi svakog primaju čistog i otvorenog srca, a na savesti je svakog čoveka da li će on otići tamo i vratiti se kao stari i nepopravljeni čovek – smatra Obradović.

On je naveo da imamo posla sa čovekom kome nimalo nije stalo do srpskih interesa, „već do ostanka na vlasti po svaku cenu“, a u stvari sve radi „održavanja ličnog imidža i istovremeno dobrih odnosa sa svojim nalogodavcima sa Zapada, dok se u javnosti predstavlja kao navodni patriota“.

– Voleo bih da poseta Hilandaru ima veze sa preobražajem u duši tog čoveka, ali sve što se dešavalo nije ukazivalo na to. Čim se vratio sa Svete Gore, on uzima u odbranu predsednika SANU Vladimira Kostića i kaže „ne znam što ga vi napadate“. A Kostić skandalozno tvrdi da smo izgubili Kosovo i Metohiju, i ne prvi put, on je to već izjavljivao kad je postao predsednik SANU – podsetio je Obradović.

Lider Obraza primećuje da za sve ove godine SANU „nije izašla sa ozbiljnim utemeljenjim predlogom kako da odbranimo Kosovo i Metohiju“.

Obradović je rekao i da nam je potreban predsednik Srbije „koji istinski veruje u Boga“, te da na primeru Rusije vidimo kako se ta zemlja uzdigla kada je na njeno čelo došao Vladimir Putin koji je, kako je rekao, iskreni vernik koji posećuje liturgije i moli se.

– Vučić je nalazio primer u protestantskom moralu, on više poštuje Martina Lutera, nego vladiku Nikolaja Velimirovića. Šta da očekujemo od takvog čoveka? Pa se divio Veberu, pa Brozu, pa mu je Murat veličina! U svakom drugom pronalazi uzor, samo ne pronalazi uzor u našoj svetoj Srbiji, u našoj tradiciji, u našoj oslobodilačkoj borbi za krst časni i slobodu zlatnu – naglasio je Obradović.

Kako je naveo, Vučić je čovek koji je došao na vlast zato što je „obećao da će prodati i predati Kosovo i Metohiju, i to i radi“.

– Svaki sporazum koji je potpisao bio je gori od prethodnog – primećuje on.

Obradović je ukazao i na koji način se Vučić narugao Rusiji, i „gurnuo im prst u oko“.

On je izneo i svoje mišljenje o vladici Grigoriju koji se nameće za političkog lidera u poslednje vreme.

Pod kojim uslovom Dodik vraća ikonu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda/HelmKast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA