Najnovije

LUKAŠENKO SE OBRATIO NACIJI: Belorusiji su objavili rat!

Uprkos svom skromnom mestu na karti sveta, Belorusija može sebi dozvoliti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, izjavio je predsednik zemlje Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska državna agencija Belta.

Aleksandar Lukašenko. (Foto: ria.ru)

Beloruski lider je na prijemu povodom proslave pravoslavne Nove godine podsetio da je pre par godina u toj istoj sali svoje rezidencije upozoravao da će Belorusiju okušati da li je dostojna svoje nezavisnosti ili ne.

„Vreme nas je testiralo i dalo odgovor: dostojni smo. Doslovno su nam objavili rat 2020. godine. Rat nije bio pokrenut protiv predsednika, državnih službenika, bezbednosnih snaga, nego protiv jake države u celini, države koja uprkos svom skromnom mestu na karti sveta može dozvoliti sebi da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku“, rekao je beloruski predsednik.

Prema njegovim rečima, prethodna godina naterala je Beloruse da gledaju na svet i svoje mesto u njemu „široko otvorenih očiju“.

„Sa jedne strane, 2020. godina nam je stavila maske, a sa druge strane – sa pojedinaca ih je skinula. Bolje smo upoznali jedni druge. U nekoga smo se, nažalost, razočarali, a u nekome smo pronašli oslonac. Videli smo Beloruse koji su u kritičnom istorijskom trenutku ostali verni časti i savesti, što je u naše pragmatično doba posebno vredno“, istakao je Lukašenko.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

IRGC najavljuje napad ispaljivanjem 500 raketa istovremeno! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA