Najnovije

"ZA TREN OKA SRAVNIĆEMO IH SA ZEMLJOM" IRGC najavljuje napad ispaljivanjem 500 raketa istovremeno! (VIDEO)

Iranska revolucionarna garda pokazala se u svom najmoćnijem izdanju kao vojna pretnja Sjedinjenim Državama, rekavši, "Imamo sposobnost da za tren oka napadnemo i uništimo sve američke baze u regionu."

Iranska vojska. (Foto: Jutjub)

Komandant Vazduhoplovnih snaga Revolucionarne garde, general Amir Ali Hadžizade, rekao je u intervjuu za iransku državnu televiziju, a prenela je televizija "Al-Mayadeen", da je "uprkos tome što Amerikanci poseduju moć, Revolucionarna garda naučila kako da se bori protiv njih i mogu da ih udare, unište njihovu odbranu i zadaju im težak udarac, lansirajući istovremeno 500 projektila na bilo koji način".

Hadžizade je rekao da su vežbe "Veliki prorok" u centralnom Iranu, započete u petak, a da "prva faza manevara, u svom 15. izdanju, predstavlja simulirane operacije za napad na neprijateljske snage i odbrambena utvrđenja".

Istakao je da su "u ovoj fazi manevara protiv neprijateljskog PVO-a isti uništeni sistemom bespilotnih letelica, a nekoliko trenutaka kasnije rakete su lansirane da unište glavna neprijateljska mesta bojevim glavama, a potrebno je manje vreme za pripremu i lansiranje od prethodnih sistema."

- Ovim raketama, nakon pozicioniranja na potrebnom mestu, treba manje od pet minuta za lociranje, fiksiranje i lansiranje raketa. One takođe lete na različitim visinama prema navedenim ciljevima i imaju sposobnost da probiju neprijateljski raketni štit.

Predsednik SAD planira poseban događaj u vojnoj bazi! Više o tome OVDE.

Izvor: Al Mayadeen

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA