Najnovije

ANDRIJA MANDIĆ OTVORIO DUŠU: Da je Amfilohije živ mnogo toga bi bilo drugačije!

Jedan od lidera Demokratskog fronta smatra i da, ako su mogli da pobede najgoru diktaturu u Evropi, ne može niko da ih pobedi.

Andrija Mandić. (Foto: Jutjub)

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da bi mnogo toga bilo drugačije da je mitropolit Amfilohije živ, jer je on dobro znao da samo oni koji su se prethodnih godina dosledno, odlučno i javno legitimisali kao protivnici režima imaju dovoljno hrabrosti, znanja i motiva da taj posao odrade do kraja.

Mandić je u intervjuu rekao da je bio iznenađen kada je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić nekoliko sati posle sahrane Amfilohija odustao od predloga da Demokratski front ima mesta potpredsednika Vlade i devet ministarstava.

- Nedobronamerna, a vrlo dobro organizovana propaganda je ovu istinu o tim događajima zatrpala ogromnom količinom besprizornih laži, insinuacija i podmetanja, tako da se tek odskora, bez viška emocija, može sagledati velika uloga mitropolita Amfilohija u rušenju diktatorskog režima, kao i predloga vezanih za formiranje nove vlade koji su odbačeni par sati nakon njegove smrti - rekao je Mandić.

On je kazao i da su mnogi trenutno zainteresovani da doslednu političku opciju poput DF-a stave pod kontrolu ili da je unište, ali kako kaže, ako su mogli da pobede najgoru diktaturu u Evropi, ne može niko da ih pobedi.

A šta je sa odnosima sa Srbijom?

Kako je rekao crnogorska Vlada nema logično objašnjenje zašto već nije realizovano ključno izborno obećanje, odnosno izgradnja najboljih odnosa sa Srbijom.

- Od dobrih odnosa najviše koristi imala bi Crna Gora, a posebno na ekonomskom planu. Srbija će povodom pitanja BDP-a završiti 2020. godinu kao najbolja u Evropi sa padom od svega jedan odsto. A raditi i družiti se sa najboljim, još kada imate privilegiju da su vam ti najbolji braća i najbliži, uvek je ispravan i siguran izbor. - rekao je on.

Bivša vlast Crne Gore je nakon poraza na izborima spalila dokumenta!? Više o tome OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA