Najnovije

OTIMALI BI SVE ŠTO JE SRPSKO! Priština ponovo provocira - bore se da lažna država bude primljena u UNESCO

Ministarka kulture, omladine i sporta u odlazećoj vladi lažne države Kosovo, Vljora Dumoši, izjavila je prištinskim medijima na albanskom jeziku da će uskoro biti pripremljena sva potrebna dokumenta za prijavu tzv. Kosova u UNESCO.

Priština. (Foto: Jutjub)

Naime, ona je prema navodima albanskih medija naglasila da je "pristupanje toj organizaciji političko pitanje" i izrazila nadu da će "proces pristupanja odnosno ulaska u UNESCO Kosovo ostvariti uz pomoć međunarodnih partnera".

- Na moje veliko insistiranje započeli smo sa spiskom duhovnog nasleđa kako bismo istakli naš najlepši deo i napravili njihov dosije. Moramo da se pripremimo kao Kosovo za prijavu za Unesko. Prošli put za vrlo malo glasova nismo ušli, ali dobili smo dobru lekciju, da kao institucije iznutra moramo da se angažujemo da pomerimo proces napred - rekla je Dumoši prištinskim medijima dodajući da će se sve neophodne pripreme sprovesti brzo i proslediti UNESCO-u.

Inače, dosadašnji pokušaju pristupa takozvane države Kosova UNESCO-u osujećeni su zbog odnosa većinskog albanskog stanovništva prema kulturnim i verskim objektima Srpske pravoslavne crkve, a koji prema ocenama poznavaoca kulturnog nasleđa na KiM čine više od 90 odsto kulturne baštine dok su Visoki Dečani, zadužbina svetog cara Stefana Dečanskog, Pećka Patrijaršija, Gračanica zadužbina kralja Milutina, kao i Bogorodica LJeviška četiri svetinje koje se nalaze na listi UNESCO-a.

Turske snage doživele pakao na frontu! Žrtve na sve strane! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA