Najnovije

RUSKA VOJSKA IH SVE DRŽI NA NIŠANU: Planovi Turske pali u vodu, Putin ponovo maestralno odigrao

Ruska vojna policija nedavno je poslala pojačanje u provinciju Hasaka, nakon niza napada koje su izvele turske oružane snage i njihovi militanti.

Ruska vojska (Foto: RIA)

Prema lokalnom vojnom izvoru, rusko pojačanje je raspoređeno na prednju liniju područja Tal Tamr, gde je zaduženo za nadgledanje prekida vatre u zapadnom delu provincije Hasaka.

Izvor je saopštio da je ruska vojna policija ušla u područje Tal Tamra sa oklopnim vozilima i rasporedila se u područja koja kontrolišu Sirijska arapska vojska (SAA) i Sirijske demokratske snage (SDF).

Turske oružane snage i njihovi militanti ove godine su svakodnevno gađali Tal Tamr, što je podstaklo rusku vojnu policiju da rasporedi još trupa u ovo područje kako bi ugušila neprijateljstva.

Iako su turske oružane snage u oktobru 2019. postigle sporazum o zaustavljanju svojih neprijateljstava istočno od Eufrata, nastavile su da izvode operacije i napade na kurdske Sirijske demokratske snage (SDF).

Nije jasno da li će turske oružane snage i njihovi militanti u bliskoj budućnosti pokrenuti bilo kakvu ofanzivu u zapadnoj Hasaki; međutim, ako se odluče, rizikuju da nalete na rusku vojnu policiju koja je tamo duboko ukopana.

Klintonova kreće u pakleni lov, Tramp je na nišanu, ali ona zapravo cilja mnogo veći plen. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA