Najnovije

GEBREJESUS SLAVI: Bil Gejts ispao sa prvog mesta najvećih finansijera SZO, evo šta se desilo!

Nakon ovog događaja, čini se da Bil Gejts neće više biti najveći finansijer SZO

Tedros Gebrejesus (foto: Jutjub)

 Predsednik SAD DŽo Bajden je u potpisanim izvršnim naredbama ukinuo i odluku njegovog prethodnika Donalda Trumpa koja se odnosi na izlazak ove zemlje iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Stručnjak za zarazne bolesti SAD Entoni Fauči potvrdio je tu informaciju navodeći da će ova država i dalje biti članica ove organizacije za čiji rad će izdvajati potrebna finansijska sredstva.

"Pod vođstvom Bajdenove administracije, SAD će se takođe pridružiti multilateralnim naporima kako bi se osigurale vakcine i tretmani protiv koronavirusa za siromašnije zemlje", naglasio je Fauči.

Ovu vest je srdačno pozdravio čelnik SZO Tedros Adhanom Gebrejesus navodeći da je "SZO porodica svih nacija te da im je drago što SAD ostaje u njoj".

Tramp je prošle godine najavio povlačenje SAD-a iz SZO usred pandemije navodeći da ona ne rukovodi adekvatno pandemijom te da se nalazi na strani Kine.

Bajden je, s druge strane, naveo da je jedan od njegovih glavnih prioriteta suzbijanje pandemije koja je dosad u ovoj državi odnela više od 400.000 ljudskih života što je daleko najveći broj u svetu, piše CNN.

A vakcine ne rade, na hiljade Izraelaca se razbolelo nakon što su je primili, opširnije OVDE.

klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA