Najnovije

PREUZELI SU KONTROLU NAD SITUACIJOM! Ruski lovci krenuli u napad!

Ruske vazduhoplovne snage nastavile su u četvrtak vazdušnu kampanju nad Sirijom, jer su njihovi ratni avioni snažno gađali nekoliko lokacija koja pripadaju više džihadističkih grupa unutar Arapske Republike.

Ruski avioni. (Foto: Jutjub)

Ruske vazduhoplovne snage započele su svoje udare u četvrtak gađanjem položaja Hadžat Tahrira Al Šam-a (HTŠ) i Turkestanske islamske stranke (TIP) duž ose Idlib-Latakija.

Prema terenskom izveštaju iz Latakije, ruski vazdušni napadi gađali su područje između dva džihadistička uporišta Kabani (Latakia) i Al-Sirmaniieh (Idlib).

Nedugo nakon napada na severozapadnu Siriju, ruske vazdušno-kosmičke snage usmerile su pažnju na centralni deo zemlje, gde su ponovo napale položaje terorističke grupe Islamska država (ID).

Ruske vazdušno-kosmičke snage pokrenule su brojne štrajkove na položaje Islamske države u selu Al-Resafa (Raka), zajedno sa napadima u istočnom delu gubernije Hama.

Od početka nove godine, ruske vazdušno-kosmičke snage svakodnevno su izvodile vazdušne napade u centralnoj Siriji, što je ograničilo ofanzivne sposobnosti Islamske države u regionu između Hame, Al-Rakke i Homsa.

Antifa napala sedište demokrata, gađali policiju! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA