Najnovije

RUSKA POLICIJA NA NOGAMA: Ambasada SAD upozorila na haos od Moskve do Vladivostoka

Američka ambasada u Rusiji, pod maskom brige o svojim građanima, pronašla je način da „reklamira“ ilegalne skupove koje pristalice uhapšenog blogera Alekseja Navaljnog planiraju da održe u Rusiji. Rusi na društvenim mrežama takve postupke američkih diplomata nazivaju direktnim mešanjem u poslove Moskve.

Ruska policija (Foto: RIA Novosti)

Ambasada SAD je na svom zvaničnom sajtu objavila upozorenje da su u Rusiji za 23. januar planirane „demonstracije u znak podrške opozicionom aktivisti“.

„Ove demonstracije mogu biti neovlašćene. S obzirom na verovatno značajno prisustvo policije i moguće premeštanje demonstranata u drugim delovima gradova, američki građani bi trebalo da izbegavaju ove demonstracije i bilo kakve aktivnosti povezane sa demonstracijama “, navodi se u izjavi.

Dalje u tekstu postoje konkretni spiskovi mesta na kojima će se odvijati nezakonite radnje: u Moskvi, Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu, Permu, Čeljabinsku, Krasnojarsku, Novosibirsku, Omsku, Vladivostoku, Habarovsku, Ulan-Udeu i Irkutsku. Istovremeno, nisu naznačeni samo mesta i vreme protesta, već i rute demonstranata.

Pored ovog spiska, diplomatsko predstavništvo pruža spisak akcija „koje treba preduzeti“. Amerikancima se savetuje da "prate lokalne vesti" i izbegavaju gužvu u ovim oblastima i same demonstracije. Između ostalog, preporučuje se da sa sobom nose američki pasoš.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će izvršiti predistražnu proveru u vezi sa organizacijom provokacija i nasilnih radnji šefova štaba Alekseja Navaljnog.

Šta je Zapad pogrešio kod Navaljnog, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA