Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NOVI NAPAD NA SIRIJU: Ne štede ni žene, ni decu, ranjavaju novorođenčad

Još jedna izraelska agresija, koja je navodno bila usmerena protiv iranskih snaga i libanskog „Hezbolaha“, pretvorila se u ubistvo sirijskih stanovnika jugoistočno od Masiafa.

Izraelski napad (Foto: Tviter)

U noći sa 21. na 22. januar izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je još jedan, već treći napad u poslednje dve nedelje na teritoriju Sirije. Ovog puta meta agresije Tel Aviva bilo je predgrađe grada Hama. Ako su u prethodnim napadima glavne žrtve napada bili borci proiranske milicije, ovaj put su ubijani sirijski civili.

Trenutno se zna za najmanje četiri žrtve, od kojih su dvoje mala deca. Prema navodima sirijske agencije SANA, demontiranje ruševina stambenih zgrada se nastavlja, pa bi se broj žrtava mogao povećati.

Jedna od izraelskih raketa uništila je stambenu zgradu i ubila mirno usnulu sirijsku porodicu, uključujući dvoje dece od 3 i 10 godina.

Pored toga, povređena su još četiri civila, uključujući novorođenče i dete od 11 godina.

Lokalno stanovništvo komentarisalo je tragediju.

„Noću su ljude budile strašne eksplozije raketa u stambenom naselju, odrasli i deca su ubijani. Ovo nije prvi put da izraelska avijacija gađa sirijske građane čiji domovi postaju njihovi grobovi“, rekao je Abdul Sahim.

„Da li je ovo običan nemar izraelskog vazduhoplovstva ili drugi teroristički akt protiv stanovništva Sirije? S obzirom na prevladavajući odnos Tel Aviva prema nama, Arapima, postavljaju se velika pitanja ... Deca koja su danas poginula od izraelske krvničke agresije prazno su mesto za Tel Aviv i njihova krv ne smeta agresoru“, dodao je Sirijac.

Kakav vojni savez se stvara, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA