Najnovije

LEČI SVAKU TAČKU NA FRONTU: Upoznajte ruski kompleks ''Penicilin'' (VIDEO)

Prva serija najnovijih izviđačkih sistema Penicilin ušla je u rusku vojsku. Za radio Sputnjik vojni stručnjak Dmitrij Kornjev govorio je o jedinstvenosti kompleksa.

Penicilin (Foto: Administracija Tomske Oblasti)

Ruske oružane snage su dobile najnovije sisteme za artiljerijsko izviđanje '’Penicilin'’. Prva serija, u skladu sa potpisanim ugovorom, predata je kupcu u decembru, rekao je Vjačeslav Mihejev, generalni direktor koncerna Vega (deo Ruselectroniksa koji je u sastavu državne korporacije Rosteh).

Ranije je vojska bila snabdevena radiolokacionim antibaterijskim sistemima, koji otkrivaju neprijateljske granate i rakete pomoću radara, kao i sistemima za merenje zvuka opremljenim samo akustičnim senzorima.

Za razliku od ovih kompleksa, „Penicilin“ otkriva artiljeriju, zahvaljujući novom principu kombinovanja toplotnog i zvučnog izviđanja, što mu daje značajne prednosti, rekao je glavni urednik sajta Military Russia Dmitrij Kornjev.

„Penicilin" je prilično neobičan kompleks. To je kompleks zvučno-toplotnog izviđanja artiljerijskih oruđa, minobacača i taktičkih projektila neprijatelja. Glavna prednost takvog izviđačkog kompleksa je što je pasivan, nema radar, ne može se otkriti. Prati, sluša i izdaje koordinate navodnih neprijateljskih baterija.Ovo je prilično jedinstveno svojstvo, jer se, po pravilu, takvi zadaci rešavaju uz pomoć radarskih stanica koje nadgledaju i otkrivaju mine, rakete, granate i duž putanje njihovog leta izračunavaju lokaciju lansera. mogu se otkriti zračenjem radara i uništiti, na primer, uz pomoć vazduhoplovstva. A „Penicilin" se ne može otkriti. Na osnovu svojih karakteristika, radiće na prvoj liniji fronta ", rekao je Kornjev.

Takođe je rekao zašto je kompleks dobio ovo ime.

"Možda je ovo povezano sa činjenicom da je penicilin vrlo efikasan lek. A takav kompleks prikrivene inteligencije može "izlečiti" ovu ili onu tačku fronta", primetio je vojni stručnjak.

O sistemu koji trostruko ubrzava rad ruske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA