Najnovije

VESELJI PLANIRAO BEKSTVO I ZASTRAŠIVANJE SVEDOKA? Preti mu doživotna robija zbog zločina OVK

Sudija Suda za zločine OVK Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane nekadašnjeg lidera albanske terorističke organizacije OVK Kadrija Veseljija za privremeno puštanje na slobodu.

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

Sudija je uvažio argumente odbrane da Veselji neće pokušati da izbegne pravdu ukoliko bude pušten na privremenu slobodu, ali je obrazložio da ti argumenti ne uklanjaju u potpunosti opasnost od bekstva, prenosi portal "Kosovo onlajn".

Giju je istakao i da smatra da postoji rizik od toga da bi, ukoliko bi bio pušten, Veselji mogao da pokuša da opstruiše pravdu i zastraši svedoke.

Glavni tužilac DŽek Smit, koji se protivio puštanju Veseljija iz pritvora, ranije je naveo zašto treba odbiti zahtev Veseljijevog advokata Bena Emersona, uz konstataciju da mu za počinjena dela preti kazna doživotnog zatvora.

Tužilaštvo zato smatra da Veselji treba da ostane u pritvoru.

- Veselji je optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, uključujući ubistva i mučenje. Za zločine iz optužnice postoji mogućnost izricanja doživotnog zatvora. Postoji stalni rizik od njegovog bekstva, koji će se i povećati kada Veselji i njegovi zastupnici saznaju sve dokaze koje imamo protiv njega - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Kakav odgovor je Bakir Izetbegović dobio zbog vređanja Srba, pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA