Najnovije

AKO JE VUČIĆ "SVE I SVJA" U SNS, NE MOŽE BITI U CELOJ SRBIJI: Lekari plaćaju raspad sistema

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić rekao je danas da je zdravstveni sistem "pukao" na više mesta i da se samo zalaganjem medicinskih radnika nije rasuo u paramparčad, a o njihovoj žrtvi govori i broj umrlih među zdravstvenim radnicima.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Panić je, na tribini Skupštine slobodne Srbije u Sremskoj Mitrovici, podsetio da je tužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer ga je optužio da ruši zdravstveni sistem.

Srbiji je potrebna reanimacija, pa zato nas anasteziologa ima najviše na sceni, rekao je Panić, koji tvrdi da Vučiću treba staviti do znanja da ako mu dozvoljavaju da bude "sve i svja u SNS", ne može biti u celoj Srbiji.

Hoćemo da instutucije rade svoj posao, da struka radi svoj posao, jer to ja sada radim na svom radnom mestu i samo to tražim. Nije dozvoljeno, predsedniče, da zloslutnim rečima najavite ovaj broj mrtvih zdravstvenih radnika, naglasio je Panić.

"On je rekao - školovali smo ih da u ovoj situaciji daju svoj život. Pomešali ste vojsku i lekare, gospodine predsedniče", poručio je Panić.

Panić je rekao i da je epidemiolog Predrag Kon prevršio meru izjavom kako su se zarazili medicinski radnici, zbog čega je uveren da će biti optužen za nečinjenje na osnovu dobijenih informacija. 

Prema oceni Panića, tek ćemo saznati prave brojke, a ono što je sigurno je da će biti mnogo veće, jer je mnogo kolega na lečenju.

Panić je najavio i protest lekara za 15. februar u 12:05 ispred Vlade Srbije.

On je pozvao građane da ne biraju vakcine, već da se vakcinišu onom koje ima, jer ni vakcina neće biti.

Kakav uticaj virus korona ima na kožu, saznajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA