Najnovije

NIJE IM BILO SPASA: Ruska avijacija izvela žestok napad! DŽihadisti broje mrtve!

Ruske vazduhoplovne snage izvele su u ponedeljak nekoliko vazdušnih napada na centralnu Siriju, gađajući niz lokacija koja pripadaju terorističkoj organizaciji Islamska država (ID) u regionu Badija Al-Šam.

Ruski ratni avioni. (Foto: mil.ru)

Prema terenskom izveštaju iz gubernije Homs, ruske vazdušno-kosmičke snage snažno su bombardovale položaje Islamske države između istorijskih ruševina Al Resafe i Ithrije, nanoseći ozbiljnu štetu snagama terorističke grupe u tom području.

Ruske vazdušno-kosmičke snage takođe su izvele nekoliko vazdušnih napada između gubernija Homs i Dejir ez Zor, pogodivši mnoštvo terorističkih skrovišta u blizini gradova Al Sukna (gubernija Homs) i Al Šula (gubernija Dejir ez Zor).

Ovaj najnoviji krug vazdušnih napada ruskih vazduhoplovnih snaga dolazi u trenutku kada pojačavaju pritisak na spavaće ćelije Islamske države koje su aktivne u centralnoj i istočnoj Siriji već nekoliko godina.

Spavaće ćelije Islamske države svakodnevno vrše napade na Sirijsku arapsku vojsku i njihove saveznike u regiji Badija Al-Šam, što je podstaklo  ruske oružane snage da rasporede pojačanje na nekoliko frontova u istočnoj i centralnoj Siriji.

Ruska vojska izvršila snažan napad, upotrebljen moćan raketni sistem! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA