Najnovije

KINA UZVRAĆA UDARAC! Spremaju se za veliku akciju! Amerima se ovo neće dopasti!

Peking je optužio Vašington da "pokazuje mišiće" u regionu, nekoliko dana nakon što je američka mornarica poslala ratne brodove predvođene nosačem aviona "Teodor Ruzvelt" u Južno kinesko more "radi jačanja pomorske bezbednosti".

Ratni brodovi. (Foto: pixabay. com)

Kineska vojska najavila je da će vojne vežbe biti izvedene u Južnom kineskom moru krajem ove nedelje, saopštila je u utorak uprava za pomorsku bezbednost, odbivši da precizira tačan datum i u kom obimu će se izvoditi vežbe.

Administracija je, međutim, izdala obaveštenje o zabrani ulaska u deo voda u zalivu Tonkin istočno od Vijetnama 27. i 30. januara.
Saopštenje je objavljeno posle izjave portparola kineskog Ministarstva spoljnih poslova Zao Lijiana da SAD "često" šalje svoje "letelice i brodove u Južno kinesko more kako bi "pokazale mišiće".

„To nije pogodno za mir i stabilnost u regionu“, istakao je portparol.

Izjava je usledila nakon objave američke Indo-pacifičke komande da su američki ratni brodovi predvođeni nosačem aviona "Teodor Ruzvelt" ušli u Južnokinesko more 23. januara "radi obavljanja rutinskih operacija".

„Brodovi su raspoređeni u američku 7. flotu kako bi osigurali slobodu mora, izgradili partnerstva koja unapređuju pomorsku sigurnost i izvela širok spektar operacija“, navela je komanda.

Najnoviji događaji odvijaju se paralelno sa stalnim regionalnim tenzijama u vezi sa teritorijom Južnog kineskog mora, na koje osim Pekinga polaže pravo čitav niz država, uključujući Filipine, Brunej, Maleziju, Tajvan i Vijetnam.

Za vreme Trampa desilo se nešto veoma neobično tokom isporuke vakcina i sada im više niko ne može ući u trag! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA