Najnovije

ZAPAD ĆUTI NA PRETNJE ZLOČINCA: Direktor Kancelarije za KiM objasnio zašto su opasne Haradinajeve izjave!

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da su najave lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja o mogućem referendumu o ujedinjenju Kosova sa Albanijom primer ucenjivačke politike iz Prištine i izrazio je zabrinutost što međunarodna zajednica nije reagovala na "opasne ideje o promeni granica na Balkanu".

Ramuš Haradinaj. (Foto: Jutjub)

- Najnovije pretnje stvaranjem "Velike Albanije", ukoliko takozvano Kosovo ne bude za tri godine primljeno u NATO, flagrantan su primer ucenjivačke politike političara iz Prištine - naveo je Petković u saopštenju za medije.

On je istakao da posebno zabrinjava odsustvo jasne i nedvosmislene reakcije međunarodne zajednice i Evropske unije na opasne ideje o promeni granica i etničke strukture na Balkanu.

Takve ideje su, smatra Petković, direktna pretnja po mir i stabilnost na ovim prostorima i ni u čemu ne doprinose procesu dijaloga.

On je postavio pitanje u čije ime Haradinaj otvoreno i javno preti stvaranjem "Velike Albanije'''' i da li je posredi opasan scenario, po kome neki Srbiju žele da zaplaše stvaranjem "Velike Albanije", da bi se kao navodni kompromis potom ponudilo priznanje KiM.

- Od takvog naučnofantastičnog scenarija nema ništa. Da budem sasvim jasan - nikakvim pritiscima ne možete naterati Srbiju da prizna takozvano Kosovo. Mi želimo da kroz dijalog i kompromisno rešenje zajedno gradimo mir i budućnost na ovim prostorima, ali na ucene ne pristajemo - naveo je Petković.

Kako kaže, očigledno je da je Albancima sve dopušteno, pa čak i da ucenjuju stvaranjem "Velike Albanije".

- Šta bi se dogodilo kada bi Srbija rekla da ćemo, ukoliko za tri godine ne uđemo u EU, razmisliti o nekim drugim koracima? Verujem da bi se sve moguće kritike ovoga sveta svalile na nas - naveo je Petković i dodao da je zaglušujuća tišina kojom reaguju na pretnje iz Prištine.

Pobunjenici razneli američki konvoj u munjevitoj akciji! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA