Najnovije

ZORANA PRETI: Od Babića očekujem samo jedno!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da od v.d. direktora "Koridori Srbije" Zorana Babića očekuje samo rezultat i da se kvalitetno i u predviđenim rokovima završi Koridor 10, a da će u tome imati njenu podršku.

Zoran Babić (Foto: Medija centar Beograd)

- Ovaj veliki posao je pri kraju, ali zato baš sada moramo da uložimo najviše rada i truda. Zato od novog vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije Zorana Babića očekujem isto ono što sam tražila od njegovih prethodnika - a to je rezultat. Ništa manje i ništa više - poručuje Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.
Ona kaže da očekuje da "Koridori Srbije" ispune ugovorene obaveze i da u kvalitetu i predviđenim rokovoma završe ovaj izuzetno važan posao.
- Verujem da je Zoran Babić svestan odgovornosti koju je preuzeo, a u meni i ministarstvu koje vodim će, kao i njegovi prethodnici, imati svu potrebnu pomoć i punu podršku da završimo Koridor 10 - rekla je Mihajlovićeva. Ne postoji veći interes za državu i našu Vladu Srbije, niti veći zadatak za mene lično od završetka Koridora 10. Srbija sa izgrađenim Koridorom 10, auto-putem koji povezuje Srbiju sa Makedonijom i Bugarskom, postaje najbrža i najkraća veza istoka i zapada Evrope i nezaobilazan saobraćajni centar ovog dela Evrope, rekla je Mihajlović. Prema njenim rečima, Koridor 10 nisu samo auto-put, mostovi i tuneli, već i veliki privredni potencijal Srbije, jer će pored već izgrađenih više od 50 fabrika u blizini auto-puta nići nove u kojima će raditi naši građani. - Da ne govorim o većim prihodima od putarine, trgovine i svih drugih poslova koji će biti otvarani u blizini auto-puta - kaže Mihajlovićeva. - Nije tajna da nisam bila zadovoljna radom dosadašnjeg rukovodstva preduzeća “Koridori Srbije”, koji su u ime države Srbije investitori na Koridoru 10. Nekoliko puta sam javno iskazivala svoje nezadovoljstvo načinom rada, a poslednji put kada sam pred prvomajske praznike sa premijerom Aleksandrom Vučićem obišla deonice na Koridoru 10 - kaže potpredsednica Mihajlović. Ona dodaje da nije tajna ni da se zalaže da se svi direktori javnih preduzeća biraju na konkursu, navodi se u saopštenju. Vlada Srbije imenovala je juče funkcionera SNS Zorana Babića za direktora Koridora Srbije. Babić je na tom mestu nasledio Dmitra Đurovića. U prošlom parlamentarnom sazivu Babić je bio šef poslaničke grupe SNS. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte čuveni gaf Zorana Babića:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA