Najnovije

KRČEDIN MESEC DANA BEZ VODE: Nestale pumpe iz lokalnog bunara? SNS preti građanima da ne prave proteste

Meštani sela Krčedin, opštine Inđija, već mesec dana na visokim letnjim temperaturama muku muče sa nestašicom vode. Prve dve nedelje u julu, vode nije bilo od 19 do 23 časa, uz obrazloženje lokalnih vlasti da je u tom periodu najveća potrošnja vode. Poslednjih deset dana, situacija se promenila na gore, meštani imaju vodu samo tri sata dnevno.

Koga briga sto jedno selo nema vode u 21. veku?


- Crkavaju nam veš mašine, nemamo vode za piće, tuširanje, ne daj Bože stoku da napojimo na 40 stepeni. Bruka i sramota u 21. veku – kaže jedan čitalac Pravde iz krčedina.

Na pitanje da li su se obratili mesnoj zajednici ili predsedniku opštine, odgovor je sledeći:

"Obećavaju nam već godinama kopanje još jednog bunara, rešavanje problema ali ništa od toga. Koga briga za par hiljada ljudi u jednom selu. Imali smo problem ali nikad se još nije desilo da nema vode po ceo dan skoro mesec dana"

Po svedočenjima starosedeoca, postojale su još dve pumpe za vodu u Krčedinskom bunaru, kojih sada nema. JKP Vodovod i Kanalizacija u Inđiji, prebacuje odgovornost na Opštinu, dok opština savetuje da se stanovnici Krčedina obrate svojim odbornicima za pomoć. Nažalost, to nisu u mogućnosti, jer, kako kažu, odbornik sela je na letovanju u Grčkoj. 

U znak protesta, međtani su juče održali protest u selu, blokiravši glavnu ulicu. Pratnja policije je bila neizbežna. Najavljen je još jedan protest za nedelju 24. jula. Kažu da su im nakon toga funkcioneri SNS pretili da ne održavaju novi protest.

Lokalna vlast, kako bi ublažila nestašicu vode, poslala je jednu jedinu cisternu sa vodom za piće. Isprovocirani ovim postupkom, vode na "kašikicu", na cisterni je nakon postavljanja osvanuo natpis “lopovi”. Šta se dešava sa vodom u ovom selu, razne su priče i lokalna govorkanja, s obzirom da samo Krčedin ima probleme sa nestašicom, a poseduje sopstvene bunare, dok ostala mesta u blizini ne dele isti problem.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA