Najnovije

DA LI RADIKALI ULAZE U OPOZICIONI BLOK? Dijalog vlasti i opozicije bez posredovanja EU! (VIDEO)

"Srpska radikalna stranka smatra da je Srbiji neophodan dijalog između političkih stranaka o budućim izborima i izbornim uslovima koji se očekuju sledeće godine - predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim, ali da je neprihvatljivo da to bude uz posredovanje EU", izjavio je zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

Konferencija za medije SRS (Foto: Jutjub)

Radikali pozivaju vlast u Srbiji i sve političke stranke da ne pristanu na to da se organizuje dijalog u Narodnoj skupštini u kojem će glavnu reč imati neki ljudi iz inostranstva.

Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da izborni proces u Srbiji ima mnogo problema koje treba rešiti što pre, ali da smatra da je posredovanje EU ponižavajuće, saopštila je SRS.

Kako kaže, "na taj način mi priznajemo da nemamo demokratske institucije u Srbiji i da nismo sposobni posle 30 godina višestranačja da sami donosimo odluke u sopstvenom interesu".

Zamenik predsednika SRS je upitan na konferenciji za medije da li je za tu stranku prihvatljivo stvaranje opozicionih blokova, kao što su učinili DSS i POKS.

'’Mi ne ocenjujemo to šta rade druge stranke, nek rade šta god hoće. Mi znamo da se Srpska radikalna stranka na političkoj sceni Srbije razlikuje od svih ostalih stranaka zato što je to jedina stranka koja ima ideologiju i to je jedina stranka u kojoj su članovi iz ubeđenja u toj stranci, a ne iz bilo kakvog interesa. Mi smo jedini koji ne možemo da budemo tako okarakterisani i da se svrstamo u taj koš da možemo sa svakim, da bismo sutra napravili neki bolji izborni rezultat.

Imate i taj primer da se udružuju stranke – jedni su za neutralnost i protiv Evropske unije, drugi su za Evropsku uniju i NATO – i oni su sad izborna koalicija. To je uvredljivo za građane Srbije i nikada se nećemo time baviti. Ne interesuje nas šta rade drugi. Mi znamo da smo 30 godina istrajni na političkoj sceni. Znamo da smo uvek govorili istinu u izbornoj kampanji, nismo pravili nikakve kompromise i te koalicije koje i izgledaju kao protivprirodni blud da bismo osvojili bolji rezultat na izborima, to nas nikad nije zanimalo'’, odgovorio je Šešelj.

Na koji način nova američka administracija sprovodi teror nad sopstvenim građanima, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA