Najnovije

(INTERVJU) “ZAJEDNIČKA BORBA NA KORIST SRPSTVA I SRBIJE“ Srpska desnica imenovala poverenika za Severnu Srbiju

Srpska Desnica nastavlja da osnažuje odbore širom Srbije. Ovaj put, jednoglasnim izborom za poverenika za Severnu Srbiju izabran je Milenko Lasica.

Lasica i Vacić (Foto: Srpska desnica)

„Zadovoljstvo nam je da jednoglasnim izborom Predsedništva Srpske desnice imenovali Milenka Lasicu za v.d. poverenika za Severnu Srbiju. Prvi zadatak gospodina Lasice biće podizanje i osnaživanje postojećih odbora širom srpske Vojvodine, počevši od stvaranja novog gradskog odbora u Novom Sadu. Pošto je rasformiran odbor u Novom Sadu, koji već duže vreme nije imao predsednika odbora, a koji je vodio prethodni poverenik za Severnu Srbiju koji je smenjen nakon ,,istrage poturica“ i isključen iz Srpske desnice. Stub srama za Sinišu Ilića! Želimo uspešan rad saborcu Lasici u zajedničkoj borbi na korist srpstva i Srbije. Srbija je večna dok su joj deca verna. Živela Srbija!”, navodi se u saopštenju Srpske desnice.

„Iako se pravi narativ da je severna srpska pokrajina leglo antinacionalne i nesrpske misli, to je laž. Upravo je Vojvodina ne samo u poslednjih deset ili dvadeset godina, već kroz vekove bila stub srpstva, patriotizma i desnice. Ovde se prkosilo okupatorima, rađala kultura, živelo i ginulo za Srbiju. Naš je posao da taj duh, energiju i stav većine kultivišemo i da prvi ponesemo taj barjak”, kaže za Nacionalist Milenko Lasica, novi poverenik pokrajinskog i novosadskog odbora Srpske desnice.

Zašto to SD već nije uradila do sada?

Treba imati u vidu da, pored silne energije Miše Vacića i velikog broja članova, mi jesmo mlada stranka. Kao takvi, normalno je da imamo i greške, pa da se povremeno u naše redove infiltriraju i oni koji to ne zaslužuju. Takvi se brzo odstrane i prepoznaju, a na jednog pogrešnog ide sto ispravnih. I u prethodnim godinama Desnica je imala niz akcija, bila brana separatistima i promovisala tekovine srpske Vojvodine, ali sada, zreliji, iz treće brzine prebacujemo u petu. Namerno spominjem sve dobronamerne građane Srbije, jer mi nismo šovinisti, već zdravi nacionalista čija su vrata otvorena za sve koji vole Srbiju, bez obzira na nacionalnost i veru.

Očekujete li da u perspektivi preuzmete odgovornost i budete vlast?

Svakako i da kroz vlast ostvarimo svoje programske ciljeve. Međutim, nama je cilj da do tada okupimo, mobilišemo i saberemo misleće, hrabre, odvažne Srbe i Srpkinje i sve dobronamerne građane i da postanemo tačka okupljanja zdrave priče, da dokažemo i pokažemo da jesmo istinska snaga i nešto novo i autentično.

Kako komentarišete optužbe da ste i u Novom Sadu i Vojvodina pomoćna noga vlasti?

Mi više volimo Srbiju nego vlast i funkcije, za razliku od prozapadne i izdajničke opozicije. Mi jesmo opozicija, ali nismo opozicija razumu i dobrim odlukama. Konkretno, gradonačelnik Novog Sada imaće od nas najveću podršku kada uvodi besplatne vrtiće što nikada niko pre nije uradio, ali ćemo biti i najžešći kritičari i protivnici kada znamo da je Čanak deo vlasti, što je nedopustivo. Principi i doslednost su lična karta i Desnice i našeg predsednika Vacića. Takođe, kada pričamo o „opoziciji“, bitno je dodati da mi ne mrzimo nikog na ličnoj osnovi, već da imamo ogroman problem sa programima i idejama određenih političkih činilaca koji su pogubni i razarajući za Srbiju.

Šta će se dogoditi u Nikšiću, saznajte OVDE.

Izvor; Nacionalist

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA