Najnovije

KINESKI ANALITIČARI: Ruski manevar u Kalinjingradu će promeniti balans snaga u Evropi

Rusko ministarstvo odbrane priprema iznenađenje za Nemačku i NATO u vidu vrlo znatiželjnog manevra u blizini Kalinjingrada. Ali ovo iznenađenje, nažalost, neće biti najprijatnije, piše kineski informativni portal Sina.

T-72 (Foto: RIA Novosti)

Nemačka se s pravom smatra jednom od najjačih članica severnoatlantskog saveza. Uprkos tome, nemačke oružane snage su poslednjih godina imale niz ozbiljnih poteškoća.

Prema izveštajima, nemačka vojska ima 263 tenka Leopard-2. Štaviše, većini njih su potrebne ozbiljne popravke. Drugim rečima, sada Berlin može da računa samo na 115 tenkova.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije namerava da rasporedi novu tenkovsku diviziju u blizini Kalinjingrada ove godine. NJen potencijal treba lako da se takmiči sa oklopnim snagama Nemačke i drugih zemalja.

Činjenica je da je Kalinjingrad od velike važnosti za odbranu zapadnog dela zemlje. Istovremeno je moguće rasporediti mnogo trupa u regionu. Stručnjaci se slažu da će, uzimajući u obzir novu podelu Oružanih snaga RF, nekoliko bataljona sa 200 oklopnih vozila stajati u pripravnosti u regionu. Inače, ovo je dvostruko više od garnizona u Berlinu.

"Prema procenama britanskog vojnog stručnjaka Nikolasa Dramonda, Rusija je trenutno na prvom mestu u svetu po broju tenkova - 12.950. Sledeće su SAD sa 6.333 i Kina sa 5800 vozila", pišu analitičari.

Kineski analitičari veruju da će ruski manevar promeniti odnos snaga u regionu, ali će opet izazvati histeriju zapadnih propagandista.

O porazu turskih snaga na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA