Najnovije

RUSKA INVAZIJA NA UKRAJINU NEMINOVNA? Obaveštajci iz Kijeva upozoravaju: Evo zašto su u strahu od napada

Spoljnoobaveštajna služba Ukrajine predvidela je „invaziju ruske vojske“ na teritoriju zemlje i saopštila o tome na svom sajtu.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

Ukrajinski obaveštajci veruju da bi ruski vojnici pod „izmišljenim izgovorom“ mogli da izvedu munjeviti marš na Hersonsku oblast kako bi uspostavili kontrolu nad branom Severno-Krimskog kanala.

Agenti obaveštajne službe smatraju da je Moskva spremna da preduzme takav korak kako bi rešila pitanje vodosnabdevanja Krima.

U izveštaju službe takođe je pomenuto da je ranije Kijev obezbeđivao do 85 odsto potreba poluostrva za svežom vodom. Istovremeno, pripadnici ukrajinske Spoljnoobaveštajne službe ne pominju da je Ukrajina unilateralno zaustavila dovod vode na Krim.

Ukrajina ranije jeste obezbeđivala do 85 odsto potreba Krima za svežom vodom preko Severno-Krimskog kanala koji je vodio od Dnjepra. Međutim, nakon ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom, snabdevanje vodom potpuno je prekinuto. Pitanje je potom rešeno na uštrb prirodnih rezervoara, koji su tokom protekle godine postali znatno plići zbog male količine padavina i vađenja vode iz podzemnih izvora.

"Rusija sprema napad na turske snage", poznato i mesto udara. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA