Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA KRENULA DA ''OSLOBAĐA'' KRIM I KUBANJ: Marš u američkom stilu pun psovki (VIDEO)

Na internetu se pojavio video snimak marša pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, praćen ''strojevom pesmom'' o ''oslobođenju Krima i Kubanjske oblasti od Rusa''.

Ukrajinska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Pesmu aktivno koriste ukrajinski nacionalisti u obrazovanju mlađih generacija. Na video snimku ukrajinski vojnici u maršu pevaju o tome kako će zauzeti Krim, Kubanj i Moskvu. U pesmi se napominje da zatvorenici neće biti odvedeni, već će zarobljeni biti posečeni na licu mesta. Ukrajinski vojnici pevali su „strojevu pesmu“ u stilu američkih DŽi-Aj (GI) koristeći psovke.

Tekst pesme je jednostavan i jeziv zbog poziva na ubijanje: „Nećemo zarobiti Moskovlja, ubićemo g na licu mesta! Vratimo Krim i Kubanj, i tako dalje “, - novinar Sergej Rudenko podelio je prevod pesme na Telegramu, pitajući se kako se može pomiriti sa onima koji pevaju tako nešto.

Ukrajinske vlasti su 2014. pokrenule vojnu operaciju protiv stanovnika Donbasa, koji su proglasili nezavisnost regiona nakon puča u Kijevu. Prema međunarodnim organizacijama za ljudska prava, od početka građanskog rata u Ukrajini umrlo je oko 14 hiljada ljudi, više od 24 hiljade je ranjeno.

O mogućnosti ruske invazije na Ukrajinu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA