Najnovije

OTKRIVENI NOVI DETALJI RATA U KARABAHU: Azerbejdžan pored turskih dronova upotrebio još moćnije oružje (VIDEO)

Na Tviter nalogu "Defense Turk" je 2. januara objavljen video snimak koji prikazuje lansiranje artiljerijskog sistema nove generacije Roketsan TRLG-230 turske proizvodnje.

Roketsan TRLG-230 (Foto: Jutjub)

Ono što se vidi na video snimku poklapa se sa onim što je turska kompanija "Roketsan" saopštila da je koristila sistem na testiranju sposobnosti, koji je bio stavljen na kamionu "Kamaz".

Izgled i kamuflaža vozila na slikama poklapaju se sa vozilom "Kamaz" nosačem raketnih sistema TRG-300 Tigar, koje je "Roketsan" prethodno isporučivao azerbejdžanskoj vojsci.

Laserski vođeni raketni sistem 230 mm (TRLG-230) može da pogodi ciljeve označene bespilotnim letelicama i naoružanjem sa kopna. Sistem verovatno radi zajedno sa borbenim bespilotnim letelicama "Bajraktar ​​TB2" turske proizvodnje.

Video prikazuje kako lasersko obeležavanje "Bajraktara ​​TB2" deluje zajedno sa artiljerijskim sistemom "TRLG-230".

U septembru 2020. godine, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao je govor na ceremoniji otvaranja Roketsanovog poligona za lansiranje satelita, istraživačkog centra svemirskih sistema i naprednih tehnologija i pogona za proizvodnju eksplozivnih sirovina.

Erdogan je rekao sledeće o artiljerijskom sistemu  nove generacije "TRLG-230":

- Nastavljamo da radimo na tehnologijama koje će doneti nove mogućnosti u raketnoj trci, posebno našim snagama bezbednosti koje su iz dana u dan na terenu. Glava tragača za laserom integrisana je u raketni sistem TRG-230.

- Ovaj raketni sistem, nazvan TRLG-230, razvijen je na način da sa kopna može pogoditi ciljeve označene UAV-ovima i UCAV-ima. Cilj označen laserom "Bajraktar ​​TB2" UCVA biva pogođen laserski navođenim 230 mm raketnim sistemom. Ovaj novi razvoj događaja posebno će ojačati položaj naših vojnika na liniji fronta - rekao je Erdogan.

Očigledno je da je korišćen protiv jermenskih i snaga Arcaha tokom Drugog karabaškog rata, u periodu između 27. septembra i 9. novembra.

Nije korona smišljena za ovo sada nego za nešto mnogo strašnije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA