Najnovije

SEVAJU VARNICE IZMEĐU DRITANA I MILA! Đukanović ga optužio da služi "velikosrpskom nacionalizmu"

Potpresednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da predsednik Crne Gore Milo Đukanović duguje čak 12,4 miliona evra poreza državi! Na taj način lider URA reagovao je na Đukanovićevu odluku da ne potpiše nekoliko zakona koje je usvojila Vlada među kojima su i Izmene zakona o slobodi veroispovesti.

Abazović je šokantnu brojku objavio na svom Tviter profilu i pozvao se na podatke "BInfo portala".

- Dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, predsednik Crne Gore Milo Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi! Sada je valjda jasno šta se krije iza dizanja tenzija, priče o identitetu, ugroženosti... Nema više nedodirljivih! - napisao je potpresednik Vlade Crne Gore.

Oglasio se i Milo

Nešto kasnije, takođe putem svog Tviter naloga, na Abazovićeve tvrdnje reagovao je i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je istakao da je sve što je vicepremijer napisao "najobičnija laž i prevara".

- Objava Dritana Abazovića da sam poreski dužnik najobičnija je laž i prevara. Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu - napisao je Đukanović.

"Dug 6000 puta manji, greškom administracije"

Dalje navodi da kompanija "Global Montenegro" u kojoj je jedan od akcionara, kao pravno lice, usled "greške administracije", ima dug od 1.900 evra.

- Tačno je, i javnost o tome sve zna, da sam godinama akcionar u kompaniji “Global Montenegro”, koja kao pravno lice, a ne ja lično, očitom greškom administracije firme, duguje ukupno 1.900 evra doprinosa, a ne kako manipulatorski tvrdi: 12,4 miliona evra - navodi on.

"Nismo svi šibicari kao Abazović"

Abazovića je predsednik Crne Gore nazvao šibicarom, optužio ga da iznosi laži, ali i da "služi velikosrpskom nacionalizmu".

- Gore od toga je što misli da smo svi šibicari kao i on, pa je valjda moja priča o identitetu i ugroženosti Crne Gore od velikosrpskog nacionalizma kojem on služi ustvari zbog izmišljenog poreskog duga. Zastiđe i za Vladu i za Crnu Goru - napisao je.

Podsećanja radi, Đukanović je početkom 2021. godine odbio da potpiše nekoliko usvojenih zakona među kojima i Izmene zakona o slobodi veroispovesti. Predsednik Crne Gore je vratio te zakone Skupštini na ponovnu raspravu, a taj čin je pravdao rečima da je bio sporan kvorum u parlamentu prilikom usvajanja tih zakona.

Ubrzo je stigla reakcija i od premijera Zdravka Krivokapića i predsednika skupštine Alekse Bečića koji su poručili da će parlament samo usvojiti "sporne" zakone i to bez rasprave.

Turski agresori ne odustaju! Stižu nova pojačanja! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA