Najnovije

SPREMA SE KRVOPROLIĆE! Turski agresori ne odustaju! Stižu nova pojačanja!

Turska vojska poslala je ove nedelje novu kolonu pojačanja u severozapadni region Sirije, nakon nekoliko napada na njihove snage u guberniji Alep.

Turska vojska. (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju, turske oružane snage našle su se na udaru snajperske vatre u blizini ključnog grada Al-Bab na severoistoku Alepa; ovo je podstaklo potonje da odgovore teškom artiljerijom na položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinice za zaštitu naroda (IPG).

Turska vojska je od tada poslala pojačanje preko prelaza Kafr Lusen koji povezuje provinciju Hataj i guberniju Idlib.

Nekoliko izveštaja u nedelju reklo je da na desetine vojnika prevezeno u severozapadnu Siriju, jer su ih pratili teško naoružana vozila koja će verovatno biti korišćena u njihovim vojnim patrolama sa ruskim kolegama na severozapadu Sirije.

Turska raspoređuje veliki broj trupa na severozapadu Sirije od 2018. godine, kada su prvi put uspostavile osmatračnice u gubernijama Alep, Latakija, Hama i Idlib.

Nedavno se turska vojska povukla sa nekoliko osmatračnica nakon što ih je početkom 2020. opkolila Sirijska arapska vojska (SAA).

Sirijska arapska vojska sada u potpunosti kontroliše ove osmatračnice koje su ranije pripadale turskim oružanim snagama.

Zašto Amerika tako silno želi da se dokopa Asanža? Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA