Najnovije

TUŽILAŠTVO O SLUČAJU "IKONA": Biće saslušani svi članovi Predsedništva BiH i ambasador u Rusiji

Tužilaštvo BiH će u okviru predmeta "Ikona" saslušati sva tri člana Predsedništva BiH, ambasadora BiH u Rusiji i ostale koji su učestvovali u organizaciji posete Sergeja Lavrova, pišu lokalni mediji.

Sergej Lavrov i Milorad Dodik. (Foto: mid.ru)

Iz državnog tužilaštva su podsetili da je u cilju provera navoda u predmetu formiranom na temelju dopisa ministarke Bisere Turković, u javnosti poznatom kao slučaj "Ikona", formiran predmet u Tužilaštvu BiH, u okviru kog se vrše provere.

- U okviru navedenog predmeta sprovode se radnje i aktivnosti, kao i zahtevi i prikupljenje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći, te će u okviru tog predmeta biti saslušan i ambasador BiH u Moskvi. Takođe će biti saslušane i sve osobe koje su učestvovale u organizovanju ove posete, kao i sva tri člana Predsedništva BiH, zbog eventulanih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine - navodi se u odgovoru.

Da podsetimo, posle jučerašnje izjave predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da nijedan državni organ Ukrajine nije tražio vraćanje ikone, danas je burno reagovao i ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, tvrdeći da to nije tačno.

Profesor Tanasković progovorio o Dejtonskog sporazumu i podlom planu Prištine! Više o tome OVDE.

Izvor: klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA