Najnovije

VUČIĆEVA PORUKA ZA BOŽIĆ: Ujedinjeni za snažniju Srbiju i očuvanje nacionalnih interesa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Božić obeležava u Hilandaru. Vučić je na Instagramu, uz svoju fotografiju kod masline koju je, prema predanju, zasadio car Dušan, poželeo srećan Božić tradicionalnim pozdravom – "Hristos se rodi".

Vučić (Foto: predsednik.rs)

"Manastir Hilandar je veličanstven, a bez obzira na to što su pred srpskim narodom velika i teška iskušenja, uveren sam da zajedno i ujedinjeni možemo da učinimo našu Srbiju još snažnijom i boljom za sve njene građane. Hristos se rodi!", stoji u Vučićevoj objavi na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Predsednik Vučić je ocenio da Srbiju čeka teška godina i mnogo iskušenja.

"Uzvišeno je bilo biti gost manastira Hilandar i manastirske bratije na Božić, na najradosniji hrišćanski praznik. Mnogo toga sam naučio, mnogo toga sam video, ali verujem i dobio okrepljenje i posebnu snagu da se borimo za našu Srbiju, da naša Srbija bude uspešnija, da naša Srbija bude još snažnija, da čuvamo naše nacionalne interese", rekao je Vučić.

Istakao je da se u Hilandaru sublimišu nacionalno, državno i duhovno jedinstvo srpskog naroda i da je to "ono što nam je potrebno da sačuvamo u godini pred nama, da se izborimo za zdravlje ljudi".

Zahvalio se ocu Metodiju i monasima Hilandara na veličanstvenom prijemu i rekao da su bogosluženje i božićna liturgija bili veličanstveni.

"Ono što je takođe važno za ljude, mi ćemo da ubrzamo i obnovu manastira, da pomognemo na svaki mogući način i verujem da već za dve godine neće biti kranova i da će sve biti završeno i da ćemo moći svima da kažemo da osim što je to najvažniji manastir za nas, da je to jedan od nekoliko najlepših i najmoćnijih manastira na svetu", naveo je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi na Svetoj Gori noćas je prisustvovao božićnoj službi, a jutros i liturgiji.

Vučić je obišao sve radove na obnovi manastira Hilandar, teško stradalog u velikom požaru u noći između 3. i 4. marta 2004. godine.

Predsednik je naveo da je završio posetu Hilandaru.

"Ovde kažu: ili si došao prvi put, ili dolaziš ceo život. Vraćam se uskoro! Živela Srbija!", napisao je Vučić u objavi na Instagramu.

Poseta Vučića manastiru Hilandar je prva zvanična predsednička poseta tom srpskom manastiru u poslednje dve decenije. O njegovoj poseti Svetoj Gori i Hilandaru obavešten je i carigradski patrijarh.

Više o haosu u Americi pročitajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA