Najnovije

AMERIKANCI IZ IRAKA U SIRIJU PREBACILI GOMILU OPREME: Koliko se vojnika tamo nalazi?

Velika kolona opreme Međunarodne koalicije koju predvode Sjedinjene Američke Države prešla je iz Iraka u Siriju. Prema lokalnim izvorima, vojni transport krenuo je prema američkim bazama u provinciji Hasaka, izvestio je Baladi News.

Amerikanci (Foto: Jutjub)

U koloni koja je prolazila kroz grad Al-Kamišli bilo je više od 60 oklopnih vozila i kamiona koji su nosili oružje i gorivo. Američke snage ušle su na teritoriju Sirijske Arapske Republike iz severnog Iraka. Prošli su kroz granični prelaz Alvaled i krenuli prema objektima u Hasakah.

Sličan konvoj od 50 kamiona krajem decembra prošle godine prošao je sličnom rutom. Prevozio je logističku opremu i naoružanje.

Vojne kolone aktivno saobraćaju između američkih baza u Siriji i Iraku zbog unutrašnjih podela u Vašingtonu. Uprkos naredbi bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju američkih trupa sa teritorije Sirije, Stejt department pokušava da sabotira ovu odluku, angažujući se u rotaciji trupa i opreme između zemalja.

Ranije je bivši američki izaslanik za Siriju DŽejms DŽefri priznao da se ove manipulacije sprovode kako bi se od šefa države sakrili stvarni podaci o broju američkog kontingenta na teritoriji ove države Bliskog istoka. Zahvaljujući tome, stvarni broj američkog kontingenta oružanih snaga u Siriji još uvek nije poznat.

Anonimni izvori portala Defense One sugeri[u da se trenutno u Siriji može nalaziti oko 900 američkih vojnika, ali podaci o njihovom tačnom broju strogo su poverljivi.

Da li je ukrajinski tenk Oplot bolji od svojih ruskih analoga, saznajte OVDE.

Izvor: pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA