Najnovije

PACOVI NAPUŠTAJU TRAMPOV BROD! Savetovao ga da se odrekne "rulje" pred Kongresom, a sad beži! Evo i celog spiska!

Pet Sipoloni, pravni savetnik Bele kuće, razmišlja o ostavci, javlja CNN pozivajući se na njemu blizak izvor.

Pet Sipoloni i Donald Tramp (foto: Jutjub)

O ostavci je razmišljao više puta od izbora, ali su ga članovi Senata i vlade pozivali da ostane na funkciji za dobrobit Sedinjenih Američkih Država.

Iako se poslednjih nedelja svađao s predsednikom Donaldom Trampom, ove je nedelje delovao iz senke raspoređivanjem Nacionalne garde i podsticanjem Trampa da bude snažniji u svojim izjavama.

Savetovao Trampa da snažnije osudi “rulju” koja je upala u Kongres

Sipoloni je takođe bio među onima koji su savetovali Trampa da bi mogao biti smenjen s funkcije - putem 25. amandmana ili opoziva - ako snažnije ne osudi postupke svojih pristalica koji su upali u zgradu američkog Kongresa.

Takođe se založio za legalnost strategija koje je Tramp imao sa drugim advokatima, poput Rudija Đulijanija i Sidni Pauel, kao sredstvo za osporavanje rezultata predsedničkih izbora 2020. godine.

"Tamo je iz osećaja dužnosti", rekao je jedan izvor, a drugi dodao:

"Pet je istinski javni službenik posvećen vladavini zakona i svojoj zemlji."

Ne zna se ko će braniti Trampa ako se pokrene opoziv. Sipoloni sigurno neće.

Sipolonijev odlazak bio bi samo još jedan u nizu odlazaka ljudi bliskih Trampu nakon što je predsednik podržao masu koja je upala u Kongres.

Sipoloni je branio Trampa tokom prvog postupka opoziva, ali glasine o njegovom odstupanju dovode do pitanja ko bi zastupao Trampa ako se pokrene i drugi opoziv protiv njega. Sipoloni sigurno ne bi bio među tim ljudima.

Odstupanje pravno savetnika Bele kuće sa dužnosti samo je jedno u nizu. Trampa su već napustili brojni savetnici nakon što predsednik nije snažnije osudio upad mase u Kongres. To su Met Potinger, zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost, Stefani Grišam, šefica kabineta prve dame Melanije Tramp, Sara Metjuz, zamenica sekretara za medije, Riki Najseta, sekretar za socijalna pitanja Bele kuće, Mik Malvani, specijalni izaslanik za Severnu Irsku i bivši šef kancelarije Bele kuće, Rajan Tali, viši direktor za evropska i ruska pitanja u Veću za nacionalnu bezbednost, Elejn Čao, sekretar za saobraćaj i supruga čelnika senatske većine Miča MekKonela te Betsi DeVos, sekretar obrazovanja.

Snimak pred Kapitolom, zbog kojeg su Amerikanci pobesneli, pogledajte OVDE.

Izvor: index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA