Najnovije

OTVORILO SE NEBO KADA SU ONI DOŠLI: Ruska ratna avijacija krenula u žestok napad! Prži sve pod sobom!

Ruske vazdušno-kosmičke snage pokrenule su snažan napad na teroriste Islamske države (ID) koji su večeras pokrenuli ofanzivu na istočno selo gubernije Hama.

Ruski avioni. (Foto: mil.ru)

Prema izveštajima sa sela Al-Salamija, ruski ratni avioni su snažno bombardovali položaje Islamske države na području Al-Rahjan, nanoseći značajnu štetu linijama terorističke grupe.

U izveštajima se navodi da je Islamska država započela napad na položaje Sirijske arapske vojske u petak uveče, dok su jurišali na njene položaje u oblasti Al-Rahjan u okrugu Al-Salamija (Gubernija Hama).

Između Sirijske arapske vojske i Islamske države i dalje traju teški sukobi, uprkos tome što su snage potonje pretrpele brojne gubitke usled ruskih vazdušnih napada.

Dalje, izvor iz Sirijske arapske vojske rekao je da se pojačanje uselilo u to područje kako bi pomoglo u odbrani snaga Islamske države, koje se još nisu povukle iz tog područja.

Dodao bi da je sirijska vojska takođe pretrpela velike gubitke kao rezultat ove bitke, a nekoliko vojnih lica prebačeno je u lokalne bolnice na lečenje.

Večerašnji napad Islamske države prvi put ove godine pokreće ofanzivu ove veličine; prethodno su pokrenuli hit i run napade pre nego što su nestali u obližnjoj pustinji.

Ubijen vođa proturskih terorista u Siriji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA