Najnovije

"Skandalozno saopštenje SDA da obeležavanje 9. januara predstavlja krivično delo!"

Linta ocenjuje da je Republika Srpska od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i završetka rata do danas izložena "brutalnim nasrtajima bošnjačke elite uz saglasnost i aktivno učešće dela međunarodne zajednice"

Republika Srpska. (Foto: Jutjub)

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestitao je rukovodstvu i građanima Dan Republike Srpske, 9. januar i poželeo mir, razvoj napredak i uspeh na svim poljima.

Kako je naveo, Republika Srpska je nastala pre svega kao izraz volje srpskog naroda u Bosni i Hercegovini zbog nasilnog odvajanja BiH od SFRJ, a ona je garancija da će srpski narod barem u delu BiH živeti u slobodi.

U čestitki navodi i da se ne sme zaboraviti uloga Vojske RS u odbrani i da se ne smeju zaboraviti borci koji su u toj teškoj borbi položili svoje živote.

Linta ocenjuje da je Republika Srpska od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i završetka rata do danas izložena "brutalnim nasrtajima bošnjačke elite uz saglasnost i aktivno učešće dela međunarodne zajednice" i navodi da joj je oteto 80 nadležnosti.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj je ukidanje RS i svođenje Srba na nacionalnu manjinu, a zatim proterivanje sa svojih viševekovnih prostora kao što je to učinjeno na području Federacije BiH tokom rata.

- Jedan od načina ukidanja Republike Srpske jeste nastojanje političkog Sarajeva da se zabrani proslava Dana Republike - ocenio je Linta.

On smatra i da je skandalozno saopštenje SDA da obeležavanje 9. januara predstavlja krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

- U pitanju je jedan od mnogih dokaza da SDA ali i druge politčke stranke sa sedištem u Sarajevu nisu odustale od ratnih ciljeva Alije Izetbegovića i stvaranja unitarne i antisrpske BiH - zaključio je Linta.

Vučić i državni vrh čestitali Dan Republike Srpske! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA