Najnovije

Na Sajmu naoružanja najbolje vojno vozilo u Srbiji - nazvano po Miroslavu Lazanskom

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, pisac, novinar, vojnopolitički komentator i diplomata preminuo je 3. avgusta u 71. godini života.

Miroslav Lazanski. (Foto: ria.ru)

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je početkom avgusta da će se novo vozilo Vojske Srbije, koje će prozivesti Yugoimport SDPR, zvati po preminulom ambasadoru Srbije u Rusiji, vojnom komentatoru Miroslavu Lazanskom. Tim povodom će na Sajmu naoružanja u Beogradu 12. oktobra biti izloženo upravo to novo multifunkcionalno vozilo sa imenom "Lazanski" na njemu.

- Danas je težak dan za nas, izgubili smo velikog čoveka - rekao je tada predsednik Vučić novinarima posle sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, kada je izrazio saučešće porodici Miroslava Lazanskog i izrazio zahvalnost preminulom vojnom stručnjaku na svemu što je učinio tokom svoje bogate karijere.

Vučić je tom prilikom saopštio javnosti da će se novo vozilo Vosjke Srbije zvati po Lazanskom.

- Već je dogovoreno sa Yugoimport SDPR-om da se sledeće vozilo, multifunkcionalno vozilo za armiju, zove po Lazanskom. Pored ''Lazara'' imaćemo i vozilo ''Lazanski'' - rekao je Vučić.

Podsetimo, ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, pisac, novinar, vojnopolitički komentator i diplomata preminuo je 3. avgusta u 71. godini života.

Novo vozilo Vojske Srbije imaće top od 57 milimetra. To će biti najjače do sada napravljeno vojno vozilo u Srbiji, a njegovo prvo predstavljanje u javnosti biće upriličeno prilikom otvaranja ovogodišnjeg Sajma naoružanja u utorak 12. oktobra. 

Amerikanci dopremili novo oružje u Siriju! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA